DIICOT a anihilat o retea de trafic de migranti din care faceau parte si doi POLITISTI de frontiera

Procurorii DIICOT au anuntat, joi, anihilarea unui grup infractional organizat, specializat in trafic de migranti, care beneficia de sprijinul a doi politisti de frontiera, informeaza Agerpres.
In cauza au fost efectuate opt perchezitii domiciliare.
“”La data de 25.08.2016, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara, impreuna cu Directia Generala Anticoruptie, ai Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara si Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea au efectuat un numar de 8 perchezitii domiciliare in vederea destructurarii activitatii infractionale a unor persoane cercetate pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti””, se arata intr-un comunicat transmis AGERPRES.
Potrivit DIICOT, in cauza exista suspiciunea ca in cursul anului 2011 mai multi suspecti au constituit un grup infractional organizat, avand ca scop racolarea, cazarea, transportul si calauzirea in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a mai multor cetateni straini originari din Orientul Mijlociu si Asia.
“Reteaua, formata dintr-un palestinian, un apatrid de origine turca si cetateni romani, actiona pe relatia Asia – Romania – Ungaria – Austria, fiind structurata pe mai multe paliere, respectiv organizatori, transportatori, gazduitori, calauze, fiecare avand atributii precis delimitate. Membrii gruparii percepeau de la fiecare migrant sume cuprinse intre 5.000 si 7.000 de euro pentru a-i sprijini sa treaca ilegal frontiera”, se precizeaza in comunicat.
Potrivit anchetatorilor, migrantii erau directionati catre municipiul Arad, unde erau preluati de catre membrii gruparii si cazati temporar intr-un imobil situat la intrarea in oras.
Ulterior, dupa stabilirea detaliilor si insusirea de catre migranti a modalitatii de tranzitare a frontierei, locatiilor unde urmau sa se regrupeze pe teritoriul Ungariei, membrii gruparii ii transportau pe migranti, cu diferite microbuze, pana in apropierea frontierei cu Ungaria, in locuri anterior studiate, unde erau debarcati, ei urmand sa tranziteze frontiera pedestru.
De asemenea, la randul lor, membrii gruparii treceau frontiera la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *