Diplomat francez la Budapesta, convocat de MAE ungar dupa ce a criticat gardul anti-imigranti

Laurent Fabius / FOTO: Wikipedia.org

Un reprezentant al ambasadei franceze la Budapesta va fi convocat luni la Ministerul ungar de Externe, din cauza comentariilor critice facute duminica de ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, pe tema gardului anti-imigranti de la frontiera cu Serbia, relateaza AFP in pagina online.

Laurent Fabius a cerut Europei, duminica, sa isi asume responsabilitatile fata de refugiati. “Cand vad unele tari europene, in special din est, care nu accepta cotele (de imigranti), mi se pare scandalos”, a declarat el pentru postul de radio Europe 1, potrivit Mediafax.
Fabius a criticat in special Ungaria, pentru gardul de sarma ghimpata ridicat la granita cu Serbia, pentru a opri fluxul de imigranti. Gardul “nu respecta valorile comune ale Europei”, a apreciat ministrul francez.
“In locul unor aprecieri socante si nemotivate, ar trebui sa se concentreze pe gasirea unor solutii comune pentru Europa”, a declarat minsitrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, intr-un comunicat citat de MTI, adaugand ca un reprezentant al ambasadei franceze la Budapesta va fi convocat luni la Ministerul ungar de Externe, din cauza comentariilor lui Fabius.
Armata ungara a finalizat in weekend constructia gardului controversat de la frontiera, care consta in trei randuri de sarma ghimpata dispuse de-a lungul celor 175 de kilometri ai granitei cu Serbia, care nu este membra a Uniunii Europene.
Guvernul condus de premierul de dreapta Viktor Orban intentioneaza de asemenea sa construiasca un gard de patru metri inaltime si vrea sa inaspreasca pedepsele petru cei care intra in tara ilegal.
Aceste masuri intervin in contextul in care Ungaria se confrunta cu numere-record de imigranti si solicitanti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *