Directia Nationala Anticoruptie, despre scandalul „Kovesi, in sufrageria lui Oprea”: „Nu comentam aspecte care nu au legatura cu activitatea DNA”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Laura Codruta Kovesi, procuror- sef al DNA, a fost prezenta la Gabriel Oprea acasa in seara turului doi al alegerilor prezidentiale din 2009. Asta rezulta dintr-un document dat publicitatii marti seara de Antena 3, a?carei autenticitate nu a putut fi verificata de „Romania libera”.?
Este vorba de ordonanta de clasare a dosarului in care Parchetul General a anchetat acuzatiile de fraudare a scrutinului castigat la limita de Traian Basescu.
„Probele testimonial administrate in cursul urmaririi penale au relevat, in mod indubitabil, ca persoanele prezente in seara zilei de 6 decembrie 2009 la locuinta martorului Oprea Gabriel, respectiv George Maior, Vasile Dincu, Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi, Neculai Ontanu si Anghel Iordanescu au participat la un eveniment de natura privata, la invitatia acestuia, nefiind initiata nicio operatiune de fraudare/viciere a rezultatelor alegerilor prezidentiale”, se arata in document.

„Probe testimonial administrate” inseamna ca persoanele audiate in dosar (cei care au fost invitati de Gabriel Oprea)?au recunoscut, in fata procurorului de caz si sub rigorile legii, ca Laura Codruta Kovesi a fost prezenta acasa la acesta, cu precizarea importanta ca cei in cauza nu se fac vinovati de vreo ilegalitate.?
Pe 24 aprilie, Parchetul General a anuntat ca a deschis un dosar penal in care se efectueaza cercetari „in rem” sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, in dosarul care vizeaza alegerile prezidentiale din 2009, in baza dezvaluirilor lui Dan Andronic, directorul general al „Evenimentului zilei”.
Sefa DNA?a fost invitata in mai multe randuri la?Comisia parlamentara de ancheta privind prezidentialele din 2009, insa nu a dat curs invitatiei.
Intr-un interviu acordat ziare.com in noiembrie 2014, in contextul scandalului „Elena Udrea si Alina Bica,?la Paris”, Laura Codruta Kovesi a fost intrebata daca iese …

spot_imgspot_img