Director de clinica privata: Serviciile medicale romanesti s-au degradat din cauza lipsei …

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Serviciile medicale din spitalele romanesti s-au degradat din cauza lipsei de concurenta din sistemul de stat, sustine Catalin Stanescu, directorul clincii private Nei Medica.
„In ultimii 20 de ani, serviciile medicale din sistemul de stat romanesc s-au degradat incontinuu si s-a ajuns astazi in situatia in care romanii beneficiaza in spitale doar de servicii hoteliere. Este un sistem in care se pompeaza bani, dar serviciile sunt de proasta calitate”, a declarat Catalin Stanescu, directorul clincii private Nei Medica in emisiunea 90saizeci90.
In aceste conditii, necesitatea reformei in sistemul medical este iminenta, potrivit doctorului Stanescu.
„Chiar daca legea sanatatii a fost retrasa in momentul de fata, nu inseamna ca nu se va face ceva in aceasta directie. Sistemul trebuie reformat!”, a declarat Catalin Stanescu.
Una dintre problemele din sistemul sanitar romanesc pe care noua lege a sanatatii trebuie sa o rezolve este exodul medicilor romani in strainatate din cauza conditiilor de munca foarte proaste si a salariilor mici.
Directorul Nei Medica sustine ca spitalele si clinicile medicale private ar putea deveni o alternativa viabila pentru medicii tineri care pleaca in strainatate, daca noua lege a sanatatii va permite clinicilor sa isi extinda activitatea.
„In momentul de fata, clinicile private sunt o alternativa pentru medicii romani. Exista centre medicale puternice care pot prelua o parte din acesti medici si sa ii plateasca bine astfel incat ei sa nu isi doreasca sa plece in strainatate. Dar o clinica privata pune pret pe eficenta si nu isi va permite niciodata sa tina un medic opt ore in centru daca acel medic nu va produce decat timp de patru ore”, explica Stanescu.
Proiectul initial al legii sanatatii permitea intrarea pe piata a operatorilor privati de ambulanta, ceea ce le-ar fi asigurat mai multi „clienti” spitalelor private si clinicilor, dar in urma protestelor din strada acest proiect a fost retras.
„Proiectul legii sanatatii va fi pus din nou in discutie …

spot_imgspot_img