Directorul RISE Project, Paul Radu: Am plecat din presa traditionala fiindca nu puteam sa imi fac munca. Nu am putut publica anumite anchete

Directorul RISE?Project, Paul Radu, a declarat, intr-un interviu pentru publicatia online?Timpolis, realizat de Melania Cincea, ca in urma anchetelor publicate de jurnalistii RISE Project privind afacerile presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, nicio institutie nu s-a autosesizat pentru a efectua verificari. Insa, Paul Radu sustine ca in alte cazuri. de exemplu cel al fostului deputat Sebastian Ghita, materialele publicate au contribuit la formularea unor acuzatii oficiale.

“In cazul anchetelor de anul acesta, cu Teldrum si cu dl Dragnea, nu am aflat oficial sa se fi autosesizat vreo institutie. Dar asta nu mai e treaba noastra, pentru noi fiind important ca oamenii sa stie ce se intampla. Daca are loc si o investigatie oficiala, ulterior, e cu atat mai bine. Au fost, de altfel, si situatii – cazul d-lui Sebastian Ghita, de pilda, e unul dinre ele – cand anchetele noastre au contribuit la acuzatiile aduse oficial. Si aici mai intervine o diferenta intre ce face Rise Project si ceea ce se face in mare parte din presa traditionala, si anume, noi realizam anchete care sunt putin inaintea procurorului”, sus”ine jurnalistul.

Intrebat de ce a parasit presa traditionala pentru a se alatura proiectului jurnalistic RISE Project, Paul Radu sustine ca nu “prea a fost lasat sa-si desfasoare activitatea”, fiind cenzurat.?

In presa traditionala nu prea puteam sa ne facem munca – nici eu, nici colegii mei care mi s-au alaturat in acest proiect. Eu, de pilda, am lucrat in presa mainstream si au fost situatii cand nu am putut publica anumite anchete sau aveam anchetele facute si nu apareau in paginile ziarului, fiindca patronatul se folosea de ele, si tot fel de alte situatii de genul acesta. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *