Directorul Salii Polivalente din Bucuresti, ARESTAT

Octavian Bitu, directorul Salii Polivalente din Bucuresti, a fost arestat pentru 30 de zile,?in dosarul in care este acuzat de mita si santaj, potrivit Mediafax.?
Decizia luata, miercuri seara, de Tribunalul Bucuresti nu este definitiva.
Citeste si:?NTERCEPTĂRI: Directorul Salii Polivalente, negocieri cu denuntatorul: “Cat imi dai? Vreau masina, ma!”
Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv National Sala Polivalenta din Bucuresti, aflat in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, a fost retinut, marti seara, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), sub acuzatiile de santaj si luare de mita, dupa ce a a fost prins in flagrant de procurori in timp ce primea 10.000 de lei de la un denuntator pentru a stinge un litigiu si a prelungi un contract de inchiriere.
Potrivit ordonantei de retinere, in perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, in calitate de director al Salii Polivalente din Bucuresti, i-a cerut unui om de afaceri, denuntator, suma de 10.000 de euro si cedarea unei constructii detinute de firma denuntatorului catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Bitu, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale.
Citeste si:?Directorul Salii Polivalente din Capitala, RETINUT. Octavian Bitu, prins in timp ce lua mita
“Despre valoarea constructiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumatate pentru derularea de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma denuntatorului si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia firmei”, precizieaza procurorii DNA in ordonanta de retinere.
Procurorii mai spun ca Bitu s-a angajat fata de acelasi denuntator, in schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor castigatoare sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al directorului Salii Polivalente sa fie asociati.
“Pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexului Sportiv National-Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant”, se arata in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *