Dmitri Medvedev: mii de cetateni rusi au luptat alaturi de rebelii sirieni. Ei pot comite atentate in Rusia

Mii de cetateni rusi au luptat in Siria de partea rebelilor?si ei ar putea sa se intoarca in Rusia si sa orchestreze atentate teroriste, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev intr-un interviu acordat canalului israelian Channel 2.
Moscova a lansat anul trecut o ofensiva aeriana impotriva rebelilor sirieni si sunt numerosi jihadisti rusi care s-au alaturat rebelilor in lupta contra regimului lui Bashar al Assad.
“Probabil ca stiti ca mii de cetateni rusi si indivizi din alte republici ex-sovietice lupta in Siria. Acesti oameni sunt spalati pe creier si se intorc acasa asasini profesionisti si teroristi. Nu ne dorim sa orchestreze ceva similar in Rusia dupa ce flacara se stinge in Siria”, a spus Medvedev.
El a amintit ca Rusia a mai trecut prin aceasta experienta dupa razboiul din Caucaz din anii “90: ” Inainte de toate, vrem ca ei sa ramana aici. Apoi, guvernul sirian a cerut liderilor Rusiei sa-l ajute sa reinstaureze legea si ordinea”, a spus Medvedev, referindu-se la razboiul din Cecenia.
In decembrie 2015, aproximativ 2.900 de rusi au plecat sa lupte in Orientul Mijlociu, conform unei afirmatii facute anul trecut de directorul FSB, Alexander Bortnikov. Potrivit unor date oficiale ale FSB, peste 90% dintre ei au parasit Rusia dupa iunie 2013.
Moscova este de mai bine de un an implicata in razboiul sirian si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *