DNA cere acte suplimentare de la Senat, in cazul lui Dan Sova. Politicianul se plange, iar sefii Senatului critica demersul procurorilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE:?Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, referitor la cererile Directiei Nationale Anticoruptie trimise Senatului, ca este „o solicitare inedita”.
Citeste si: Tariceanu, despre cererile DNA in cazul Sova: Este o solicitare inedita
UPDATE: Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat, miercuri, ca scrisorile primite de la DNA, prin care se cer inscrisurile in cazul Sova, incalca procedura institutionala.
Citeste si: Ioan Chelaru: Solicitarile DNA nu au respectat procedura
UPDATE: Fostul senator PSD Dan Sova a depus, la ICCJ, o contestatie in care arata ca ancheta procurorilor anticoruptie in dosarul Rovinari si Turceni dureaza prea mult.
Citeste si:? Sova se plange de tergiversarea anchetei sale la DNA
——–
Procurorii anticoruptie au cerut, miercuri, acte suplimentare de la Senat, in cazul lui Dan Sova. De asemenea, DNA a cerut acte suplimentare pentru toti alesii cu probleme penale.
Citeste si:?Tariceanu cere organizarea unei intalniri intre conducerea Senatului si CSM, dupa disputa in cazul Sova. Cum raspunde CSM
Este vorba despre doua solicitari separate, venite la Senat de la DNA. Una se refera la cazul Dan Sova, pentru care parlamentarii au votat in 25 martie, si o alta care inglobeaza toate cererile de urmarire penala, retinere sau arestare preventiva, de anul acesta sau anul anul trecut, care au ajuns la Senat de la DNA.
Prima cerere adresata Senatului vine din partea Ministerului Public, Parchetul de pe langa ICCJ, Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie si este adresata presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, fiind datata 14 aprilie 2015.
Cererea a fost inregistrata la Biroul Permanent al Senatului.
„In vederea documentarii dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Sova, nr), va solicitam sa ne comunicati, in cel mai scurt timp, toate inscrisurile intocmite de Senatul Romaniei, ca urmare a cererii Directiei Nationale Anticoruptie, din data de 13.03.2015, adresata Parchetului de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Sova Dan-Coman, cercetat pentru fapte de coruptie in dosarul nr.122/P/2012”, se arata in prima cere a DNA emisa Senatului.
O alta cerere solicita Senatului sa comunice, in cel mai scurt timp, toate inscrisurile intocmite de Senatul Romaniei, ca urmare a cererii Directiei Nationale Anticoruptie, din data de 13.03.2015, adresata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, cercetat pentru fapte de coruptie in dosarul nr. 122/2012.
„In vederea documentarii dosarului cu numarul de mai sus, va solicitam sa ne comunicati, in cel mai scurt timp,toate inscrisurile intocmite de Senatul Romaniei, in anii 2014 si 2015, ca urmare a cererilor Directiei …

spot_imgspot_img