DNA cere eliberare conditionata doar pentru condamnatii care achita prejudiciile

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a propus, vineri, Parchetului General, ca eliberarea conditionata a unui detinut sa se faca doar atunci cand este achitat prejudiciul. Astfel, in solicitare, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, arata ca, in prezent, legea privind liberarea conditionata nu se aplica unitar.?
Astfel, arata DNA, unele instante au considerat ca, analiza cererii de liberare conditionata trebuie sa aiba in vedere legea penala mai favorabila, indiferent ca legea penala mai favorabilaa fost avuta in vedere si la condamnare si indiferent de legea avuta in vedere la momentul inceperii executarii pedepsei, in timp ce alte instante de judecata au considerat ca?pedeapsa pronuntata si aplicata trebuie sa aiba in vedere dispozitiile codului penal sub imperiul carora s-a aplicat pedeapsa,se arata intr-un raspuns al Directiei Generale Anticoruptie, trimis redactiei.?
In acest caz, DNA considera ca instantele ar trebui sa analizeze cererile de liberare conditionata in functie de?dispozitiile in vigoare in raport cu data formularii cererii.
“In succesiunea legilor penale constatam ca de la data savarsirii infractiunii, cand ia nastere raportul juridic penal de conflict si pana la incetarea sau stingerea acestui raport, prin executarea sau considerarea ca executata a pedepsei aplicate, pot interveni una sau mai multe legi penale, iar legea aplicabila este legea penala mai favorabila.?Liberarea conditionata nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *