DNA extinde ancheta, ca urmare a investigatiior publicate de Rise Project privind presupusele afaceri ale sefului PSD Liviu Dragnea in Brazilia

Procurorii DNA au extins urmarirea penala in rem si cu alte aspecte referitoare la dezvaluirile publicate de Rise Project, care arata legaturile dintre seful PSD, Liviu Dragnea, si firma TelDrum, potrivit Agerpres.
?
“La data de 10 iulie 2017, procurorii anticoruptie s-au sesizat din oficiu in legatura cu alte aspecte continute in investigatia jurnalistica, publicata la data de 6 iulie 2017 (altele decat cele precizate in comunicatul nr. 690/VIII/3/7 iulie 2017), existand indicii cu privire la savarsirea unor infractiuni asimilate coruptiei. In acest moment este inceputa urmarirea penala doar cu privire la fapta (in rem). Aceasta etapa nu are caracterul formularii unor acuzatii impotriva unei persoane, ci are doar semnificatia instituirii cadrului procesual in care se pot strange primele probe cu privire la o anumita fapta””, precizeaza Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA intr-un raspuns la solicitarea Agerpres.
?
Citeste si:??Nu doar DGIPI il protejeaza pe Dragnea, ci si alte servicii secrete | OPINIE”Rise Projecta” a dezvaluit ca, in 2011, fosta Directie Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) – ex-DIPI, actuala DGPI – a intocmit un raport secret despre activitatea infractionala din judetul Teleorman a gruparii conduse de Liviu Dragnea prin intermediul firmei TelDrum: afaceri cu bani publici, licitatii trucate, lucrari fictive de infrastructura, persoane care controleaza in realitate TelDrum, finantari ilegale ale campaniilor PSD, harta relationala si de influenta a gruparii etc.

?In 7 iulie, procurorii DNA precizau?ca cerceteaza, in rem, “o parte din aspectele continute in investigatie”, inca din 2016.

“Ca raspuns la solicitari primite de la reprezentanti ai mass media determinate de publicarea unei investigatii jurnalistice, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele. O parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. In acest dosar, constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, inceperea urmaririi penale?in rem?(fata de fapte) sub aspectul savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei.?Dupa inceperea urmaririi penale in rem au fost administrate mijloace de proba constand in audieri de martori, ridicari de documente, solicitari de relatii de la autoritatile nationale si de la autoritatile din Brazilia.?Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Seful PSD si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, la Parlament, ca nu are afaceri in Brazilia si nici nu ?a transferat bani in aceasta tara.

“Cu Brazilia. Nu am ascuns niciodata ca am mers in aceasta tara. Am avut indrazneala sa merg si in alte tari. Nici asta nu am ascuns.?N-am transferat bani in Brazilia si nici in alta tara. Nu am afaceri in Brazilia, si nici in alta tara (…) Nu am nicio actiune la purtator. N-am nicio societate (…) …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *