DNA il contesta pe a”scriitorul” MM Stoica

Procurorii afirma ca judecatorul care a decis eliberarea conditionata a fostului managerul de la Steaua Bucuresti nu a analizat temeinic cum au fost realizate cele patru carti pe care acesta pretinde ca le-a scris in inchisoare.
Perioada petrecuta de fostul manager al echipei Steaua Bucuresti, MM Stoica, nu a fost suficienta pentru ca acesta sa isi fi asumat motivele pentru care a ajuns in inchisoare, considera procurorii DNA, care au contestat masura eliberarii conditionate a sa, luata de Judecatoria sectorului 4 la inceputul anului. a”Apreciem solutia instantei de fond ca nefiind temeinica, intrucat consideram ca nu exista suficiente elemente de unde sa rezulte ca perioada executata de condamnat este suficienta pentru reeducarea acestuia si ca scopul educativ, preventiv, sanctionator al pedepsei a fost atins”, se arata in contestatia DNA.
De asemenea, procurorii sustin ca nu s-a indeplinit conditia impusa de lege ca MM Stoica sa fi executat cel putin doua treimi din pedeapsa pe care a primit-o, de trei ani si sase luni de inchisoare. a”Aceasta conditile este indeplinita numai in situatia in care se considera castigate 120 de zile ca urmare a elaborarii unui numar de 4 lucrari stiintifice de catre petentul condamnat”, mentioneaza Directia Nationala Anticoruptie.
Procurorii afirma ca judecatorii nu au facut nici un demers pentru a verifica modul cum au fost realizate cele patru carti. a”Instanta de fond, si-a fundamentat solutia in exclusivitate pe mentiunile cuprinse in procesul verbal intocmit de Comisie, fara a avea in vedere si documentele care sa ateste mentiunile din respectivul proces verbal. De asemenea, se poate observa din motivarea instantei de fond ca aceasta nu a facut decat sa analizeze in mod formal indeplinirea conditiilor pentru a obtine vocatia la liberare conditionata, cu toate ca din dispozitiile Codului penal rezulta ca, atunci cand se constata indeplinirea conditiilor legale, judecatorul nu este obligat sa dispuna liberarea conditionata, aceasta neconstituind un drept al petentului ci doar o posibilitate.”, arata procurorii, care afirma despre cartile lui MM Stoica ca sunt a”pretins elaborate de petent”.
Procurorii solicita, in contestatia depusa la decizia de eliberare conditionata a managerului de la Steaua, o atentie mai mare din partea judecatorilor cand decid eliberarea unui detinut pe baza unor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *