DNA: Dinel Staicu, urmarit penal pentru dare de mita.

Dinel Staicu a fost pus sub urmarire penala pentru dare de mita, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, remis redactiei.
Redam integral comunicatul DNA:
In completarea informatiilor transmise prin comunicatele de presa nr. 723 si 725/VIII/3 din data de 9 august 2013, privind cauza in care se efectueaza cercetari penale fata de judecatoarea Cirstoiu Veronica, Biroul de Informare si Relatii Publice aduce la cunostinta ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au mai inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane:
-?????? STAICU? DINEL, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita,
-?????? STAICU MARIAN, fratele omului de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la infractiunea de dare de mita,
-?????? POPESCU CARMEN IOANA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la infractiunea de dare de mita,
-?????? DINISOARĂ COSTINEL, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la infractiunea de dare de mita,
-?????? BUTARU – NISTOR??? IONUT – CĂTĂLIN, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de? complicitate la infractiunea de dare de mita.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada august 2011 – februarie 2012, invinuitul Staicu Dinel, atat in mod direct, cat si cu ajutorul fratelui sau, invinuitul Staicu Marian si a invinuitei Popescu Carmen Ioana, a promis suma de 1.500.000 euro, iar ulterior, prin medierea persoanelor anterior mentionate, precum si a invinuitilor Dinisoara Costinel si Butaru – Nistor Ionut – Catalin,? a dat suma de 1.200.000 euro inculpatei Cirstoiu Veronica, judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Promisiunea si darea acestor foloase s-a realizat pentru ca inculpata Cirstoiu Veronica, in calitate de? judecator la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala si membru al completului care a fost investit sa solutioneze dosarul avand ca obiect contestatia in anulare formulata de Staicu (fost Nutu) Dinel, sa pronunte o hotarare favorabila acestuia.
Invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.
Precizam ca, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *