DNA, in motivele de apel in Dosarul Referendumului: Pedeapsa lui Dragnea, “cuantumul simbolic de un an inchisoare”

Pedeapsa lui Liviu Dragnea in Dosarul Referendumului, de un an de inchisoare cu suspendare,?a fost simbolica si nu ar fi trebuit sa fie individualizata, a aratat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in motivele?de apel depuse la ICCJ.?
DNA a notat: “gresita individualizare a pedepsei aplicata inculpatului Dragnea Liviu, cuantumul simbolic de 1 an inchisoare si modalitatea de executare cu suspendare?fiind incompatibile cu gravitatea infractiunii de folosire a influentei functiei de conducere din partid pentru obtinerea cvorumului la referendum”.?
Procurorii au explicat motivele pentru care este gresita individualizarea pedepsei lui Liviu Dragnea in Dosarul Referendumului. Astfel, ei au aratat ca Liviu Dragnea “a actionat si s-a manifestat ca si cum alegatorii sunt simple obiecte ce pot fi extrase din casa prin oferirea de specatcole cu clovni, baloane si zane sau chiar cu forta, conform vointei si interesului inculpatului : Bai, dar organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot, bai! Ii legati, ii luati in brate”.
Astfel, a explicat?DNA,?Instanta Suprema de fond a apreciat “pericolul social redus al faptei, implicit cuantumul modic si modalitatea de executare a pedepsei aplicate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *