DNA: Murgeanu a confirmat intr-o discutie ca a invervenit la un director din Primaria Sector 5

Publicat la: 21.03.2016 13:54 Ultima actualizare: 21.03.2016 13:55

Potrivit referatului DNA, Razvan Murgeanu a confirmat, in cadrul unei discutii din luna ianuarie, ca a intervenit la directorul Valentin Stanescu de la Primaria Sectorului 5 pentru a vira o suma de bani catre asocierea de firme care executa lucrari de reabilitare termica la mai multe blocuri.

“In cadrul discutiilor cu (…), din data de 22.01.2016, Murgeanu Razvan a confirmat faptul ca el a efectuat interventiile la directorul Stanescu Valentin sperand ca banii ar putea fi transferati catre S.C. (…)”, se precizeaza in referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventiva a fostului consilier de stat si a Gabrielei Gangoe-Simion.
Interventiile lui Murgeanu au fost confirmate si de Gabriela Gangoe-Simion, intr-o discutie purtata cu o persoana a carei identitate nu a fost facuta publica.

“Inculpata Gangoe-Simion Gabriela a sustinut ca, atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Murgeanu Razvan, si-a exercitat influenta asupra directorului Stanescu Valentin pentru a se efectua platile inainte de efectuarea receptiei. Totodata, inculpata Gangoe-Simion Gabriela a solicitat virarea diferentei de bani pana la 1.200.000 lei pentru a obtine semnarea procesului-verbal de receptie si plata unei diferente de 1.500.000 lei si a garantiilor contractuale”, se arata in documentul citat.
Gabriela Gangoe-Simion a mai afirmat, referitor la modalitatea de remitere a mitei, ca Murgeanu “a solicitat virarea sumei de bani in contul unei societati cu titlu de contravaloare imprejmuire terenuri”, insa ea nu a fost de acord, intrucat nu ar putea justifica o astfel de cheltuiala.
“Pentru a putea justifica sumele de bani remise numitilor Murgeanu Gheorghe Razvan, Stanescu Valentin (…) si ei, inculpata Gangoe-Simion Gabriela i-a recomandat lui (…) sa mareasca costurile, asigurandu-l ca nu-i vor fi taiate de administratorul special (…) intrucat (…) este cel care hotaraste. In cadrul discutiilor din data de 29.01.2016 cu (…), Gangoe-Simion Gabriela a sustinut ca Murgeanu Razvan a solicitat remiterea sumei de 15.000 euro, precizand ca nu a avut de unde sa ii dea luni aceasta suma de bani, si i-a explicat ca face demersuri pentru a obtine aprobarea Comitetului creditorilor pentru comisionul de 2% din creantele recuperate pentru a avea posibilitatea sa le achite sumele pretinse”, se mai mentioneaza in referatul DNA.
Tribunalul Bucuresti a admis, pe 16 martie, cererea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a fostului consilier de stat Razvan Murgeanu, acuzat de trafic de influenta, dare de mita si instigare la infractiunea de spalare a banilor, precum si a Gabrielei Gangoe-Simion, practician in insolventa.
In acelasi dosar, Valentin Stanescu, fost director in cadrul Primariei sector 5, este cercetat pentru luare de mita.
Potrivit DNA, in perioada iulie 2015 – februarie 2016, Gabriela Gangoe-Simion a dispus plata din conturile unei societati, aflate in supravegherea sa, a sumei de aproape 64.000 lei, reprezentand remuneratie incasata nelegal.
“Aceasta suma de bani a fost disimulata prin emiterea unor facturi reprezentand servicii de audit, ce nu au fost prestate in realitate, de catre o firma pe care o controleaza printr-o ruda de-a sa, catre societatea platitoare sau subcontractori ai acesteia. In perioada iunie 2011 – 2012, Primaria sectorului 5 si o asociere formata din doua firme (una dintre ele fiind societatea aflata in insolventa, la care am facut referire mai sus), au incheiat mai multe contracte avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarilor de reabilitare termica a unui numar de 85 de imobile situate in sectorul 5 al municipiului Bucuresti, in valoare totala de 71.892.541 lei, fara TVA”, afirma procurorii.
Anchetatorii au constatat ca, in 31 decembrie 2015, primaria a platit catre asocierea respectiva suma de 8,5 milioane lei, reprezentand o plata partiala pentru serviciile prestate.
“Pentru a se efectua plata respectiva, dar mai ales pentru a influenta functionarii ce aveau atributii in acest sens, inculpatul Stanescu, in calitate de director, a pretins de la reprezentantii asocierii respective, prin intermediul lui Razvan Murgeanu, suma de 15.000 de euro. La randul sau, acesta din urma a pretins de la Gabriela Gangoe-Simion, pe langa suma de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *