Doamna teatrului romanesc, actrita Olga Tudorache, a murit

Actrita Olga Tudorache a murit, marti noaptea, anuntul fiind facut de mai multi apropiati ai acesteia pe Facebook. Olga Tudorache avea 88 de ani si era internata la Spitalul Elias din 9 octombrie, scrie Mediafax.
“Telefonul a sunat din nou in noapte. Real, de data asta. Doamna Olga Tudorache a plecat… Regret din suflet! Am tot sperat”, spunea medicul Monica Pop
Actrita Olga Tudorache s-a nascut la 11 octombrie 1929, la Oituz (judetul Bacau). A absolvit Institutul de Teatru in anul 1951, clasa Moni Ghelerter si Marioara Voiculescu, cu rolul Veta din spectacolul cu piesa “O noapte furtunoasa” de I.L.Caragiale.
A jucat in zeci de filme si a construit, pe scena, personaje memorabile in peste 50 de piese, sub bagheta celor mai importanti regizori romani.
La fel de lunga este si lista distinctiilor pe care le-a primit pentru activitatea sa in teatru, in cinematografie si ca profesor universitar. In anul 2000, Presedintele Romaniei i-a conferit Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Mare Ofiter. In 2006 a primit din partea presedintelui Romaniei Ordinul National “Serviciul Credincios” in grad de Mare Cruce, iar in 2012, la finalul spectacolului “Portretul Doamnei T”, Casa Regala a Romaniei i-a acordat distinctia “Nihil Sine Deo”.
La 1 aprilie 2012, actritei i s-a facut rau pe cand se afla pe scena Teatrului Metropolis, jucand in piesa “Peste cu mazare” – spectacolul a fost intrerupt si Olga Tudorache a fost dusa de urgenta la Spitalul Elias, unde medicii au diagnosticat un accident vascular cerebral (AVC) tranzitoriu.
In 9 octombrie, Olga Tudorache a suferit un nou AVC si a fost internata de urgenta la Spitalul Elias iar de joi, 12 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *