Doar 1% din populatie detine jumatate din bogatia lumii.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Aproape jumatate din bogatia lumii se afla in mana a numai 1% din populatie, se arata intr-un raport al organizatiei umanitare Oxfam, informeaza El Mundo.
Documentul indica faptul ca a”inegalitatea economica se mareste rapid in majoritatea statelor”, acest dezechilibru fara precedent amenintand cu a”perpetuarea diferentelor dintre bogati si saraci pana ce acestea vor deveni ireversibile”.
Astfel, bogatii lumii au strans 110 trilioane de dolari (81 trilioane de euro). De asemenea, jumatate dintre cei mai saraci locuitori ai planetei dispun de acelasi nivel de bogatie ca doar 85 dintre cele mai bogate persoane din lume.
Citesti si: Putin l-a detronat pe Obama in Topul Forbes al celor mai puternice persoane din lume
Oxfam critica faptul ca, prin, concentrarea masiva a resurselor economice in mainile unei minoritati determine[ guvernele sa deserveasca o elita bogata cu a”politici fiscale nedrepte, practici corupte si luand cu forta veniturile naturale ale cetatenilora”.
Organizatia semnaleaza faptul ca masurile de austeritate nu au facut decat sa adanceasca bresa inegalitatii in Europa, unde averea celor mai bogate zece persoane depaseste …

spot_imgspot_img