Doar 4 din 10 romance isi fac periodic un control la sani.

Peste jumatate dintre romance nu sunt suficient de informate cu privire la bolile de sani si, ca urmare, nu isi fac periodic controale, este concluzia medicilor de la Breast Care Clinic in urma unei campanii de informare despre fibroadenomul mamar.
Peste 1000 de femei au beneficiat de ecografii gratuite in cadrul centrelor medicale “Breast Care Clinic” in ultimele doua saptamani, ca urmare a campaniei de informare cu privire la tratamentul fibroadenomului mamar. In urma campaniei, peste 150 de femei au fost diagnosticate cu fiboadenom mamar iar alte 200 cu afectiuni ale sanului care necesita tratamente si investigatii ulterioare.
Citesi si Autoexaminarea iti poate salva viata. Zece semne ale cancerului mamar
Campania a oferit specialisti din cadrul clinicilor mai multe informatii despre starea de sanatate a femeilor si gradul de informare al acestora cu privire la bolile sanilor. Potrivit medicilor care au efectuat ecografiile, 62% dintre acestea nu fac un control periodic la san si nu sunt suficient informate cu privire la riscurile aparitiei fibroadenomului mamar. Mai mult de jumatate dintre femeile care au beneficiat de ecografii au declarat ca merg la doctor doar cand au simptome care indica o afectiune. Concluziile medicilor in urma evaluarii starii de sanatate a celor peste 1000 de paciente sunt in masura sa confirme ca femeile din Romania au un grad redus de informare cu privire la aparitia bolilor la san iar banii reprezinta principalul impediment in diagnosticarea la timp …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *