Documentul pe care Victor Ponta l-a tinut SECRET pana acum. Datele confirma dimensiunea DEZASTRULUI. “Da, este adevarat”

de Cristian ANDREI, Catalina Manoiu Publicat la: 13.08.2015 16:24 Ultima actualizare: 14.08.2015 08:25

In urma cu aproape o luna, Gandul a prezentat in exclusivitate situatia financiara a PSD, care a acumulat datorii de 32 milioane de lei la finalul mandatului de presedinte al PSD al lui Victor Ponta. Desi in prima faza, liderii social-democrati au negat aceasta suma si au spus ca datoriile sunt mai mici, trezorierul PSD a recunoscut astazi ca datoria PSD este cea dezvaluita de gandul – 32 milioane de lei. Pesedistii prezinta insa ca si-au scazut datoriile cu 30%, mizand doar pe cursul valutar. In 2010, datoriile erau de aproximativ 30 milioane de lei, iar acum sunt de 32 milioane de lei, cursul valutar facand insa ca datoria sa para mai mica.

Gandul a prezentat in exclusivitate pe 22 iulie 2015 situatia financiara a PSD, aratand ca la 31 decembrie 2014 datoriile partidului se ridicau la 32 milioane de lei, aproximativ 7,1 milioane de euro. Dupa cinci ani in fruntea PSD, Victor Ponta a lasat drept mostenire aceasta datorie istorica, tinand cont de faptul ca in 2010, datoria lasata de Mircea Geoana era de aproximativ 30 milioane de lei. Cu toate acestea, noul lider al PSD, Liviu Dragnea, sustine ca datoriile partidului au scazut in ultimii ani cu 30%. O pozitie similara are si trezorierul partidului, care sustine ca in 2010 datoriile era de aproximativ 10 milioane de euro, iar acum sunt de sapte milioane de euro.?
Intrebat de gandul despre datoriile partidului, Liviu Dragnea a raspuns:?”habar nu am, vad ca deocamdanta functionam, avem lumina”.

Chiar daca s-ar calcula datoriile PSD in euro, ele nu au scazut cu 30%. Astfel, in februarie 2010 un euro valora 4,1 lei, iar in prezent este de aproximativ 4,5 lei. In euro, datoriile din 2010 erau de 7,3 milioane de euro, iar la finele lui 2014 erau de 7,1 milioane euro.?

“In 2010, cand am fost investit trezorierul partidului, aveam datorii de peste 10.500.000 de euro, ramase din campaniile electorale precedente, astazi, datoriile sunt, cum se poate vedea pe site-ul ANAF, undeva la 7 milioane de euro, unde 1 milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmeaza sa il achizitionam”, a declarat astazi deputatul Mircea Draghici.

Trezorierul PSD a precizat ca in prezent partidul are instituita o singura poprire pe cont.
“In 2010, cand am preluat partidul, aveam noua popriri, in curs, inclusiv sechestru pe o parte din bunuri. Astazi, situatia financiara a partidului este cu mult mai buna. Este o singura poprire, instituita acum trei zile si este in curs de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *