Doi ciobani din Harghita, muscati de un urs

Doi ciobani au ajuns cu multiple leziuni muscate, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc, dupa ce au fost atacati de un urs in timp ce se aflau cu oile la pascut.
Directorul Asociatiei de Vanatoare din zona, Janos Zsolt, a declarat, sambata, pentru Agepres, ca cei doi ciobani se aflau cu oile la pascut pe o pasune, aflata la aproximativ opt kilometri de localitatea Madaras. La un moment dat, un urs a atacat turma si cand ciobanii au incercat sa alunge animalul, acesta i-a atacat si le-a provocat multiple rani muscate.
Janos Zsolt a precizat ca cei doi au reusit sa scape dupa ce in ajutorul lor au venit cainii ciobanesti, care au alungat ursul.
Ciobanii au fost transportati cu doua ambulante la UPU a Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc.
Medicul de garda Adrian Dobrica, specialist in chirurgie toracica, a declarat pentru AGERPRES ca “unul dintre pacienti a fost muscat de scalp, de coapsa dreapta, de soldul drept, de antebrat si de organe genitale”, iar celalalt “are o rana muscata la mana dreapta”.
Potrivit acestuia, starea celor doi este stabila.
Barbatul care a suferit rani mai multe va ramane internat la Sectia de chirurgie, iar celalalt este supus unor analize radiologice, intrucat este posibil sa aiba si fracturi la brat, urmand sa fie internat la Sectia de ortopedie.
Seful Asociatiei de Vanatoare a precizat ca in zona a mai avut loc un atac in urma cu doua saptamani, cand un cioban a ajuns la spital si nu este exclus sa fie vorba despre acelasi urs.
Cei doi ciobani au ridicat la sapte numarul persoanelor ranite …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *