Doi congresmeni au cerut demiterea presedintelui Trump pentru obstructionarea investigatiei privind implicarea Rusiei in alegerile din SUA

Doi membri democrati ai Camerei Reprezentantilor au depus o solicitare pentru initierea procedurii demiterii presedintelui SUA, Donald Trump, acuzat de obstructionarea justitiei in cazul investigatiei privind ingerintele Rusiei in scrutinul prezidential american, informeaza publicatia?The Hill citata de Mediafax.
Brad Sherman,?congresman democrat din California, a depus miercuri o solicitare formala in Camera Reprezentantilor pentru initierea procedurii de suspendare si, eventual, demitere de catre Senat a presedintelui Donald Trump.
Brad Sherman argumenteaza ca decizia presedintelui Donald Trump de a-l demite pe directorul FBI James Comey reprezinta o forma de obstructionare a justitiei si “un delict”.
Initiativa lui Brad Sherman este sustinuta de colegul democrat Al Green (Texas).
In replica, administratia de la Casa Alba considera “total ridicola” solicitarea pentru demiterea lui Donald Trump depusa in Camera Reprezentantilor in sensul initierii procedurii demiterii presedintelui SUA, Donald Trump.
“Cred ca este complet si absolut ridicol; este un joc politic in cel mai prost sens”, a reactionat Sarah Huckabee Sanders, purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA.
Suspendarea lui Donald Trump in vederea demiterii este improbabila in actualul context politic, dat fiind ca republicanii au o larga majoritate in Camera Reprezentantilor.
Camera Reprezentantilor poate suspenda un presedinte cu majoritate simpla a voturilor. Procedura demiterii continua in Senat, care analizeaza acuzatiile si poate demite presedintele cu o majoritate de doua-treimi. Un presedinte demis va fi inlocuit de vicepresedinte.
James Comey, directorul FBI demis de presedintele Donald Trump, a afirmat ca liderul de la Casa Alba i-a cerut explicit sa abandoneze investigatia care il viza pe fostul consilier prezidential Michael Flynn. Referindu-se la o conversatie cu Donald Trump desfasurata in Biroul Oval pe 14 februarie, James Comey afirma: “Presedintele a revenit la subiectul Mike Flynn (fost consilier prezidential pentru Siguranta Nationala -n.red.), spunand: “Este un tip bun si a trecut prin multe”. A repetat ca Flynn nu a facut nimic gresit discutand telefonic cu rusii, ci doar ca l-a indus in eroare pe vicepresedintele SUA. Apoi a spus: “Sper ca vedeti clar un mod de a renunta la acest lucru, de a-l lasa in pace pe Flynn. Este un tip bun. Sper ca puteti renunta” (la ancheta -n.red.). I-am replicat doar ca “este un tip bun” (de fapt, am avut o experienta pozitiva in interactiunile cu Mike Flynn cand era coleg, in calitatea de director al Agentiei pentru Informatii Militare, la inceputul mandatului meu in FBI.) Nu am spus ca voi “renunta”” la ancheta, afirma James Comey in declaratia oficiala.
James Comey a oferit si detalii despre dineul pe care l-a avut cu Donald Trump la Casa Alba pe 27 ianuarie, precizand ca presedintele i-a cerut de doua ori “loialitate”. “Eram doar noi doi, la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *