Doi membri ai unui echipaj Turkish Airlines au fost rapiti la Beirut

Doi piloti ai companiei aeriene Turkish Airlines au fost rapiti in Liban. / FOTO: airplane-pictures.net

Doi piloti din cadrul companiei Turkish Airlines au fost rapiti vineri dimineata de persoane inarmate pe drumul dinspre aeroportul de la Beirut, a declarat ministrul de Interne Marwane Charbel pentru AFP.
“O operatiune de rapire a avut loc la ora (locala) 3.00 (3.00, ora Romaniei) vizand un autobuz ce transporta membri ai echipajului unui avion apartinand Turkish Airlines care venea dinspre aeroport si se indrepta spre un hotel”, a declarat ministrul. “Persoane inarmate au rapit doi pasageri din autobuz, si anume pe pilot si pe copilot”, a precizat el.
Potrivit unor surse apropiate Guvernului, patru barbati inarmati au fost implicati in aceasta rapire. Ceilalti sapte pasageri ai autobuzului nu au fost rapiti.
Charbel, care a spus ca a vorbit cu ambasadorul Turciei la Beirut, a afirmat ca o ancheta a fost deschisa, in timp ce soferul autobuzului era interogat.
In urma rapirii, militari ai armatei libaneze au fost mobilizati in sector, doua transporturi de trupe fiind pozitionate la marginea drumului unde a avut loc incidentul.
Aceasta rapire ar putea avea legatura cu cea a noua libanezi de confesiune siita rapiti in Siria in mai 2012. Ei faceau parte dintr-un grup de siiti care au disparut in provincia Alep (nord) in timpul intoarcerii din Iran, unde au participat la un pelerinaj. Femeile si doi barbati din cadrul grupului au fost eliberati.
Rapirea lor a fost revendicata de catre un barbat care s-a prezentat ca Abou Ibrahim, membru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *