Doliu in Romania. S-a stins un MARE CAMPION, cu trei titluri mondiale in palmares

“”Primul Antrenor Emerit din istoria handbalului romanesc, cu trei titluri mondiale in palmares (1956, 1960, 1962), unul de vicecampioane (1973) si cea mai buna performanta a handbalului feminin la Jocurile Olimpice pana in prezent (locul 4), nea Pilica, asa cum ii spune lumea din sportul pe care l-a iubit si pentru care a stat intotdeauna demn, a contribuit imens si la istoria scrisa a handbalului, fiind autorul volumelor “Istoria handbalului romanesc”, Biblia de statistica si performanta sportiva a echipelor nationale, cluburilor si sportivilor din handbal””, se arata in comunicatul FRH.
Constantin Popescu s-a nascut in Bucuresti, pe 3 septembrie 1928, si a absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport.
In 1960, lui Constantin Popescu i s-a conferit titlul de “”Maestru Emerit al Sportului”” pentru medaliile de aur de obtinute la Campionatele Mondiale in 11 jucatoare din 1956 si 1960.
In anul 2000, Constantin Popescu a primit Crucea nationala Serviciul Credincios Clasa a II-a, conferita de presedintele Emil Constantinescu prin Decretul nr. 563 din 1 decembrie 2000, “”pentru obtinerea unor rezultate sportive deosebite””.
In Adunarea Generala a Federatiei Romane de Handbal din 12 octombrie 2007 s-a decis instituirea unor distinctii de exceptie pentru antrenori, superioare celor deja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *