Donald Trump a primit in SUA premiul “Minciuna Anului 2015”

Declaratiile facute anul acesta de politicianul american republican, Donald Trump, aspirant la presedintia SUA, i-au adus premiul “Minciuna Anului 2015”, oferit in fiecare an de site-ul PolitiFact, care analizeaza cat adevar se regaseste in comentariile oamenilor politici, consemneaza marti agentia EFE.

Acest site a studiat 77 de declaratii ale controversatului magnat imobiliar si a apreciat ca 76% dintre ele sunt total sau partial neadevarate, potrivit Agerpres.
In top figureaza o afirmatie din discursul sau din luna iunie prilejuit de lansarea candidaturii pentru investitura republicana, Trump sugerand atunci ca imigrantii mexicani veniti in SUA sunt violatori si criminali incurajati de guvernul de la Ciudad de Mexico sa treaca granita pe teritoriul american, afirmatie ce a provocat o intensa polemica.
Dar, conform analizei PolitiFact, nu exista nicio dovada care sa ateste o implicare a guvernului mexican in trimiterea unor imigranti ilegali in SUA, iar acestia din urma vin acolo motivati in principal de dorinta de a-si gasi un loc de munca.
Alte minciuni ce i-au marit sansele de a primi acest premiu sunt o declaratie in care afirma ca dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie a vazut la New Jersey “mii de oameni sarbatorind” prabusirea turnurilor gemene, precum si o alta in care sustine ca 81% dintre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *