Donald Trump ar fi ascuns informatii referitoare la intalnirile sale cu Vladimir Putin

The Washington Post, care citeaza oficialitati americane, mentioneaza ca Trump a facut tot ce a fost omeneste posibil pentru ca detaliile convorbirilor sale cu Putin sa nu se afle.
Actuale si foste oficialitati americane au declarat ziarului citat ca eforturile lui Trump in acest sens includ confiscarea notitelor luate de interpretul sau si interdictia impusa unor oficialitati de a discuta detaliile intrevederilor cu alti responsabili ai administratiei sale.
Potrivit CNN, The Washington Post remarca faptul ca acest comportament al lui Trump nu este unul deloc obisnuit, raportat la standardele impuse de fosti presedinti americani.
Intr-una dintre situatii, dupa o intrevedere pe care Trump a avut-o cu Putin la Hamburg (Germania) in 2017, la care a fost prezent si secretarul de stat de la acea vreme, Rex Tillerson, un consilier al Casei Albe si o inalta oficialitate de la Departamentul de Stat au cautat sa afle informatii suplimentare de la interpretul lui Trump, dincolo de ceea ce le pusese la dispozitie Tillerson. In acel moment – scrie The Washington Post – oficialitatile americane au devenit constiente de eforturile lui Trump.
Un purtator de cuvant al Casei Albe a declarat ziarului american ca administratia Trump a cautat “”sa amelioreze relatiile cu Rusia”” dupa ce administratia fostului presedinte democrat Barack Obama “”a urmarit o politica viciata de “resetare” care a mimat implicarea de dragul implicarii””. Potrivit The Washington Post, purtatorul de cuvant al Casei Albe a adaugat ca administratia Trump “”a impus noi sanctiuni importante ca raspuns la activitatile maligne ale Rusiei””.
Purtatorul de cuvant al Casei Albe, care a discutat cu The Washington Post sub rezerva anonimatului, a mai declarat ca, dupa reuniunea din 2017 de la Hamburg la care a fost prezent si Tillerson, fostul secretar de stat “”a oferit o prezentare generoasa a intalnirii imediat dupa aceea altor oficialitati ale SUA in cadrul unei intrevederi private, precum si in fata presei”.
Trump a reactionat sambata seara intr-un interviu telefonic cu Fox News la dezvaluirile facute de The Washington Post. “”Am avut o discutie la fel cum are orice presedinte. Stai de vorba cu presedinti din multe tari. O fac cu toate tarile. Am avut o conversatie grozava, am vorbit despre Israel si despre asigurarea securitatii Israelului si despre multe alte lucruri si a fost o conversatie grozava. Nu ascund nimic. Nici ca-mi pasa””, i-a spus Trump prin telefon jurnalistei Jeanine Pirro de la Fox News.
La randul sau, purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders, a calificat informatiile publicate de The Washington Post drept “”revoltator de incorecte”” si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *