Donald Trump isi apara granitele de migranti. Presedintele a trimis la frontiera mii de militari

Presedintele Donald Trump intentioneaza sa-i puna in “orase de corturi” si sa-i opreasca cu peste 5.000 de militari – a caror trimitere la frontiera a fost anuntata de armata – pe migrantii din caravana din America Centrala ce fug din calea violentei si saraciei din tarile lor si se indreapta catre Statele Unite, relateaza AFP.?”Daca ei cer azil, noi ii vom retine pana cand le va fi examinat cazul. Ii vom retine, vom construi orase de corturi, vom ridica corturi peste tot, acolo”, a declarat presedintele american luni seara la Fox News.”Nu vom construi structuri si (nu vom) cheltui sute de milioane de dolari, vom pune corturi, ele vor fi foarte bune, iar ei (migrantii) vor trebui sa astepte si, daca nu vor obtine azil, vor pleca”, a insistat el, scrie news.ro.
Citeste si Ciocniri la frontiera. Migrantii se apropie de Statele Unite”Noi, spre deosebire de Obama si de altii, ii vom lua pe acesti oameni, ii vom pune acolo si vor astepta. Cand oamenii vor vedea ceea ce se intampla, vom avea mai putine persoane care sa vina”, a adaugat Trump.Presedintele american a vizat Operatiunea “Patriot Credincios” impotriva migrantilor. Anuntul a fost facut dupa cel al armatei americane, care punea in aplicare proiectul in domeniul securitatii al presedintelui cu privire la migranti din Honduras.”Pana la sfarsitul saptamanii, vom desfasura peste 5.200 de militari la frontiera de sud-vest”, care se vor alatura celor 2.100 de membri ai Garzii Nationale deja mobilizati, a anuntat intr-o conferinta de presa generalul Terrence O”Shaughnessy, potrivit news.ro.
Acesta este doar inceputul acestei operatiuni”, a adaugat comandantul zonei militare nord-americane, confirmand un numar mult mai mare decat cel de 800, evocat saptamana trecuta.Aceasta operatiune – intitulata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *