Donald Trump si Vladimir Putin se intalnesc luni la Helsinki

Presedintii SUA si Rusiei, Donald Trump, respectiv Vladimir Putin, se intalnesc pentru a incerca sa imbunatateasca relatiile bilaterale intre cele doua puteri globale.
Trump a declarat recent ca are “asteptari mici” in ceea ce priveste intrevederea sa cu liderul de la Kremlin, adaugand ca totusi “poate ceva bun” va rezulta din aceasta reuniune.
De asemenea, Administratia prezidentiala de la Moscova a comunicat saptamana trecuta ca se asteapta ca discutiile sa fie “complicate”, dupa ce Trump a afirmat ca Germania, un aliat traditional al SUA, este “in totalitate controlata” de Rusia, ca urmare a dependentei de hidrocarburile rusesti.
In jurul orei 16.50 este programata o conferinta de presa comuna a celor doi presedinti.
Palatul prezidential finlandez, iluminat pentru denuntarea “atrocitatilor” anti-gay in Cecenia
“Intreaga lume priveste” – este unul din sloganurile proiectate de un ONG pe fatada palatului prezidential din Helsinki cu cateva ore inaintea summitului dintre presedintii american Donald Trump si rus Vladimir Putin, pentru a denunta “atrocitatile” anti-gay comise in Cecenia, relateaza France Presse, potrivit Agerpres.
Militanti americani ai organizatiei de aparare a drepturilor omului Human Rights Campaign (HRC) au montat duminica seara un puternic proiector in fata palatului, in timp ce avionul celui de-al 45-lea presedinte al SUA ateriza pe aeroportul international al capitalei finlandeze.
Pana noaptea tarziu, sloganuri in limba engleza au iluminat un perete al cladirii ce urmeaza sa gazduiasca luni primul summit bilateral intre presedintii Rusiei si SUA: “Intreaga lume priveste”, “Tacerea ucide”, “#OchiipeCecenia”, “Judecati agresorii” sau “Trump si Putin, puneti capat crimelor impotriva umanitatii in Cecenia”.
“Denuntam refuzul acestei administratii (americane) de a discuta cu Vladimir Putin atrocitatile comise impotriva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *