Donald Tusk a vorbit in bulgara despre Hristo Stoicikov acum un an, cand Bulgaria a preluat presedintia Consiliului UE

Discursul de joi seara, de la Ateneu, al lui Donald Tusk, care i-a atras simpatia tuturor romanilor, este copiat la indigo dupa discursul pe care l-a tinut in ianuarie 2018, la Sofia, cand Bulgaria a preluat presedintia Consiliului UE. Donald Tusk a vorbit atunci in limba bulgara, a dat citate din autorii lor cei mai cunoscuti si l-a pomenit pe unul din cei mai mari fotbalisti ai lor,?Hristo Stoicikov.

Donald Tusk a vorbit in limba bulgara acum fix un an, in ianuarie 2018, la ceremonia de preluare de catre Bulgaria a presedintiei Consiliului UE.
El a dat un citat din scriitorul Ivan Vazov si a transmis un mesaj de empatie pentru Bulgaria, spunand ca intelege greutatile prin care a trecut aceasta tara.?
De asemenea, Donald Tusk nu a ratat pomenirea unuia din cei mai mari fotbalisti bulgari ai tuturor timpurilor,?Hristo Stoicikov.?
“Cred ca presedintia bulgara a Consiliului UE va fi la fel de eficienta cum a fost?Hristo Stoicikov la Campionatul Mondial de Fotbal acum un sfert de secol”, a spus Donald Tusk in ianuarie 2018, potrivit site-ului Radio Bulgaria . …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *