Dosare penale si amenzi de zeci de mii de lei pentru transportatorii de cereale si deseuri …

Peste 140 de tone de cereale si deseuri metalice au fost confiscate, au fost intocmite 11 dosare penale pentru evaziune si contrabanda si au fost aplicate aproape 160 de amenzi, in timpul unei actiuni care este an curs de desfasurare in 6 judete.
Potrivit Inspectoratului General al Politiei, activitatea de prevenire a ilegalitatilor in transportul de marfuri se desfasoara in perioada 24 – 31 iulie, in judetele Braila, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita si Tulcea,
Pana marti, politistii au verificat 1.127 de transporturi cu o incarcatura totala de aproape 1.250.000 de tone.
In urma activitatilor desfasurate de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor, impreuna cu politisti ai inspectoratelor judetene de politie, au fost confiscate 128 de tone de cereale, 15 tone de deseuri metalice, tigarete si alcool, fara documente legale.
De asemenea, politistii au intocmit 11 dosare penale pentru evaziune fiscala si contrabanda si au aplicat 157 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 42.000 de lei.
Neregulile de ordin contraventional depistate au vizat incalcarea legislatiei privind circulatia pe drumurile publice, a normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, a regulilor referitoare la protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite ori a celor care reglementeaza furnizarea si transportul rutier de bunuri.
Reamintim faptul ca, in aceasta perioada, echipe mixte, formate din politisti si reprezentanti ai I.S.C.T.R. sau A.N.R., efectueaza controale pe reteaua de drumuri nationale, in vederea verificarii legalitatii desfasurarii transporturilor rutiere de produse cerealiere si deseuri feroase si neferoase. Totodata, se actioneaza si pe reteaua de infrastructura feroviara, navala si maritima.
La actiune participa si reprezentanti ai Directiilor pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala judetene din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere si Autoritatea Navala Romana.
Politistii specializati in investigarea fraudelor urmaresc verificarea legalitatii documentelor de insotire a marfurilor (factura, aviz de insotire a marfii, bon de cantar etc.), concordanta intre produsul mentionat in documentele ce insotesc transportul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *