Dosarul Black Cube: O persoana a fost retinuta

Noi pechezitii au avut loc, in noaptea de marti spre miercuri, in dosarul Black Cube. Astfel, o persoana a fost retinuta de procurorii?Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bucuresti, potrivit Digi24.
Potrivit sursei citate, noi perchezitii si audieri au avut loc, in noaptea de marti spre miercuri, in dosarul israelienilor. Pentru moment, nu se cunoaste numele persoanei retinute.
In 22 august, surse judiciare precizau, pentru Agerpres, ca?doi procurori DIICOT au fost in Israel pentru a discuta cu reprezentatni ai firmei Black Cube.?
In 8 august, Tribunalul Bucuresti a admis cererea DIICOT de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Yossi Barkshtein, al treilea israelian de la firma Black Cube implicat.?Yossi Barkshtein a reusit sa paraseasca teritoriul Romaniei imediat dupa ce procurorii DIICOT i-au retinut pe ceilalti doi angajati de la Black Cube-Ron Weiner si David Geclowicz. In prezent, Ron Weiner si David Geclowicz sunt cercetati in arest la domiciliu.?
Procurorii DIICOT il acuza pe Ron Weiner de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.?David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integritatii datelor informatice si complicitate la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.?”In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, pe parcursul lunii martie 2016, doua persoane care ocupau pozitii de conducere in cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atat in Tel Aviv (Israel), cat si in Londra (UK), impreuna cu mai multi angajati ai firmei, printre care si cei doi inculpati, Weiner Ron si Geclowicz David, au initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii mai multor infractiuni, respectiv infractiuni de hartuire si infractiuni informatice, constand in fapt in efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor, producatoare de temeri, precum si atacuri de tip phishing, in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii de conturi de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept al continutului acestora”, sustin procurorii DIICOT.?
In cadrul gruparii astfel constituite, Ron Weiner si David Geclowicz ar fi avut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *