Dosarul Colectiv: Cel de-al treilea patron al clubului, plasat in arest la domiciliu

Unul dintre cei trei patroni ai?clubului Colectiv, Alin Anastasescu, care se afla in arest preventiv, va fi plasat in arest la domiciliu, potrivit Digi24.
Citeste si: Linie telefonica unica, deschisa de Ministerul Sanatatii pentru victimele din Colectiv
Decizia nu este definitiva. Anastasescu era singurul dintre cei trei care se afla in arest preventiv, dupa ce lunea trecuta,?Tribunalul Bucuresti a admis contestatiile formulate de Paul Gancea si Costin Mincu si a decis inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, iar decizia este definitiva.
Cei trei sunt anchetati dupa ce?63 de persoane au murit si peste 150 au fost ranite in incendiul din clubul Colectiv, la finalul lunii octombrie.
?
Citeste si: Tragedia Colectiv. Cate persoane mai sunt internate in spitale
Potrivit procurorilor PICCJ, “incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club”.
Anchetatorii au aratat ca patronii Colectiv, desi au dat o declaratie pe proprie raspundere ca vor respecta limita maxima de 80 de locuri pe scaune, au incalcat obligatia, in seara zilei de 30 octombrie intrand, intr-un spatiu de 425 de metri patrati, aproximativ 400 de persoane.
Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni ai clubului.
Citeste si: Incendiul din COLECTIV va fi reconstituit in laborator
Cei trei patroni ai Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost arestati preventiv din 3 noiembrie, fiind acuzati de ucidere din culpa in cazul incendiului din 30 octombrie din clubul din Capitala, intr-un dosar instrumentat de PICCJ.
Potrivit PICCJ, “incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *