Dosarul ICA: Magistratii urmeaza sa decida daca Voiculescu va fi eliberat conditionat

UPDATE 20,00:?Instanta a ramas in pronuntare asupra cererii de eliberare conditionata facuta de Dan Voiculescu, informeaza Mediafax.
Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au ramas in pronuntare, marti seara, pe solicitarea lui Dan Voiculescu de eliberare conditionata.
“Comisia de liberari a amanat discutarea cererii pentru o perioada de zece luni. (…) Comisia a retinut ca o parte importanta din fractia minima legala o reprezinta zilele castigate ca urmare a unor lucrari stiintifice si ca nu a fost atins scopul pedepsei. (…) In conditiile in care comisia a admis ca e implinita fractia inseamna ca e mai putin important din ce se compune perioada. Eu cred ca aceasta comisie si-a depasit atributiile atunci cand spune ca scopul pedepsei nu a fost atins (…) A dat dovezi temeinice de indreptare (…) A avut o atitudine corecta fata de munca. S-a preocupat sa scrie lucrari astfel incat sa se considere o perioada executata si din punct de vedere al lucrarilor stiintifice.(…) Nu este loc de aprecieri subiective. Nu a fost niciodata sanctionat disciplinar. Opereaza o prezumtie de indreptare, avem dovezi temeinice. (…) Cat priveste lucrarile stiintifice, un numar de 27 de carti scrise din 78 pana la data incarcerarii. Domnul Voiculescu nu s-a apucat de scris in penitenciar, a facut asta de o viata. Nimeni, cred eu, nu poate sa puna la indoiala pregatirea academica a domnului Voiculescu”, a declarat Florian Surghie, avocatul lui Dan Voiculescu.
UPDATE 12.43:?Procurorii anticoruptie au cerut, marti, instantei amendarea Penitenciarului Rahova si cercetarea directorului unitatii pentru ca nu ar fi trimis catre DNA lista cu toate cartile scrise de Dan Voiculescu,?anchetatorii avand doar numele cartilor scrise in 2014 si 2015, potrivit Mediafax.
Judecatoria Sectorului 5 a respins solicitarea.
De asemenea, procurorii au cerut nota interna facuta de fostul sef ANP, Catalin Bejan, in care se analizeaza modalitatea in care mai multi condamnati au scris carti in inchisoare si deficientele constatate. Si aceasta solicitare a fost respinsa.
——–
Magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 judeca, marti, cererea de eliberare conditionata a lui patronului?Dan Voiculescu, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare. El trebuie sa execute?cel putin o treime din pedeapsa de zece ani de inchisoare, pentru a putea fi propus pentru eliberare conditionata. Pana in prezent, patronul trustului Intact a executat doi ani si patru luni, potrivit News.ro.
In 28 noiembrie, avocatul lui Dan Voiculescu a inregistrat cererea de eliberare conditionata a fondatorului trustului Intact la Judecatoria Sectorului 5,?iar instanta a stabilit initial termenul de judecata pentru 17 ianuarie. Voiculescu a solicitat instantei sa stabileasca un termen mai scurt de judecata. Magistratii au admis cererea si au decis sa o analizeze in 13 decembrie.
“Se admite cererea. Se preschimba termenul pentru 13.12.2016. Se citeaza petentul. Se incunostinteaza aparatorul ales. Se emite adresa catre Penitenciarul Rahova pentru a comunica, sub sanctiunea amenzii judiciare catre directorul unitatii, relatiile solicitate pana la data de 9.12.2016”, potrivit deciziei instantei.
Citeste si:?Ultimele lovituri electorale. Cum au continuat trusturile lui Dan Voiculescu si Ghita campania si in ziua alegerilor
Romania Tv si Antena 3, precum si site-urile afiliate, au transmis, in ziua alegerilor, stiri negative sau sondaje partiale care urmareau sa-i demoralizeze pe competitorii PSD.
In 25 noiembrie, cererea lui Dan Voiculescu a fost analizata si de Comisia Penitenciarului Rahova, unde acesta executa pedeapsa. Membrii Comisiei de la Penitenciarul Rahova au analizat cat a executat efectiv din pedeapsa Dan Voiculescu, daca are zile castigate pentru ca a prestat activitati in timpul detentiei, dar si comportamentul acestuia. In fractia de pedeapsa intra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *