Dosarul lui Madalin Voicu si Nicolae Paun a fost retrimis la DNA, pentru refacerea urmaririi penale

Instanta suprema a decis vineri sa retrimita la DNA, pentru refacerea urmaririi penale, dosarul “Frauda la Partida Romilor”, in care sunt judecati fostii deputati Madalin Voicu si Nicolae Paun.
Instanta a dispus pastrarea ca probe la dosar a trei rapoarte de constatare tehnico-stiintifice, informeaza News.ro. Decizia este definitiva
Pe 22 noiembrie 2016, un alt complet al instantei supreme hotarase si el retrimiterea la DNA a dosarului. “Restituie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie cauza privind pe inculpatii Paun Nicolae, Rotariu Florentina, Voicu Madalin-Stefan, Olteanu Carmen, Ivan Gheorghe, Grigore Vasilica, Pepenel Valentin, Paraschiv Iulian-Costel, Margarit (fosta Radu) Irina-Valeria, Diaconu Gelu-Stefan, Gogancea-Vatasoiu Mihai si S.C. Niky Scorpion Alcom SRL, trimisi in judecata prin rechizitoriul din 18 iulie 2016, emis in dosar nr.7/P/2015 al unitatii de Parchet mai sus-mentionate. Cu drept de contestatie in trei zile de la comunicare”, se arata in decizia judecatorului care a analizat in procedura de camera preliminara dosarul a”Frauda la Partida Romilor”.
Directia Nationala Anticoruptie a contestat decizia la un alt complet de la instanta suprema. Pe 12 octombrie, judecatorul de la instanta suprema a cerut procurorilor anticoruptie sa completeze rechizitoriul din dosarul a”Frauda la Partida Romilor”, in legatura cu faptele pentru care au fost trimisi in judecata Nicolae Paun, Madalin Voicu, Gelu Diaconu si ceilalti inculpati.
DNA a venit cu completarile rechizitoriului, dar judecatorul nu a fost multumit de raspuns si a decis restituirea dosarului pentru refacerea urmaririi penale. Magistratul a constatat neregularitatea rechizitoriului procurorilor DNA, trimis instantei pe 18 iulie, a”in ceea ce priveste descrierea faptelor retinute in sarcina inculpatilor, indicarea incadrarii juridice, indicarea si analiza mijloacelor de proba”.
Procurorii au aratat in rechizitoriul dosarului a”Fraude la Partida Romilor” ca fondurile europene pentru doua programe privind integrarea romilor au fost folosite in alte scopuri decat cele declarate, inclusiv in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012.
Nicolae Paun, la data faptelor deputat si presedinte al Asociatiei Partida Romilor “Pro Europa”, a fost trimis in judecata pentru folosire cu rea-credinta de documente ori declaratii false, obtinerea pe nedrept de fonduri europene si schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor UE, spalare de bani, cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia, folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului societatii in folos propriu.
La randul sau, fostul deputat Madalin Voicu este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii, spalare de bani si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Fostul sef al Agentiei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *