Doua pasaje peste centura Oradea vor fi finalizate inainte de termen

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, impreuna cu directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Catalin Homor, au efectuat sambata, 3 septembrie 2016, o vizita de lucru pe santierele pasajelor supraterane peste drumul de centura al Municipiului Oradea (Ciheiului si Nojoridului).
Pasajul Nojoridului are un stadiu de executie de 99%. In acest moment, se realizeaza marcajele rutiere pe intreaga lungime de 630 m. Traficul pe acest pasaj va fi deschis in luna septembrie 2016, cu doua luni inaintea termenului initial, stabilit in noiembrie 2016. Pasajul Ciheiului este executat deja in proportie de 98% si are o lungime de 484 m. Lucrarile vor fi incheiate tot luna aceasta, inainte de termenul de finalizare anuntat.
Potrivit comunicatului, proiectele tehnice ale celor doua pasaje au fost elaborate de Primaria Oradea si transmise ulterior catre CNADNR pentru efectuarea licitatiilor de executie a lucrarilor. “Aceste proiecte sunt un exemplu clar de profesionalism, mai ales ca terminarea lucrarilor se face cu doua luni mai devreme, o dovada ca este posibila o asemenea mobilizare”, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Buse.
Ministrul a revenit si pe santierul DN76 (Deva – Oradea), unde a verificat stadiul executiei lucrarilor si ritmul de lucru al constructorilor. In cadrul vizitei de lucru, a avut loc si o intalnire cu primarii localitatilor din zona, care si-au exprimat sprijinul pentru acest proiect. Reabilitarea DN 76 a inceput din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *