Doua tari au sanse mari sa adere la Uniunea Europeana pana in 2025 – oficiali europeni

Marti, Comisia Europeana va prezenta Strategia privind Balcanii de Vest, in conditiile in care integrarea rapida in UE a sase tari din Balcanii de Vest este promovata de 12 state membre.
“Calitatea de membru a statelor din Balcanii de Vest corespunde cu interesele politice si economice ale Uniunii Europene. Cu o vointa politica puternica, Muntenegru si Serbia vor fi pregatite sa devina state membre ale UE, dupa ce pun in aplicare reformele si solutioneaza problemele ramase cu vecinii lor. In acelasi timp, Comisia Europeana considera necesara incheierea unui acord obligatoriu din punct de vedere juridic pentru normalizarea relatiilor dintre Serbia si Kosovo”,?a precizat un oficial european, sub protectia anonimatului.
Comisarul European pentru Politica Europeana de Vecinatate si Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, a vorbit recent despre o “strategie a fruntasului” cu argumentul “competitiei sanatoase” pentru a justifica aderarea Serbiei la UE inaintea altor state din Balcani.
La 21 noiembrie 2017, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a sustinut apelul facut de catre Bulgaria pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *