Draga mama, ce inseamna pentru tine a”a materna”?

V-ati pus intrebarea vreodata de ce sunt atat de multe boli femeiesti la sani si la aparatul genital in preajma varstei mijlocii a doamnelor, cand au copiii destul de mari sau cand realizeaza ca ceasul biologic nu le mai permite sa faca propriii copii biologici?
Este de notorietate in lumea psihosomaticii si a medicinei ezoterice si alternative – care explica cauzele mental emotionale din spatele unor boli – faptul ca problemele de sanatate pe care femeile le au la sani sau la uter, ovare, col, sunt provocate de conflictele existente in mintea lor pe tema maternitatii sau feminitatii proprii.

O nevoie biologica fireasca lasata pe pamant la mamifere este aceea de a se inmulti, de a da viata vietii mai departe pentru inmultirea speciei din care fac parte. Pentru a realiza acest scop, e nevoie de un partener, iar ca sa il aiba, tagma feminina are nevoie in mod instinctiv sa isi activeze armele de seductie si intreaga feminitate. Este stiut ca in perioada ovulatiei, cand estrogenul este dominant, femeile sunt atrase mai mult de barbatii tip macho, intrucat biologicul lor le spune ca se pot inmulti cu cineva ce emana sexualitate, deci reproducere. Cand trece faza calda de dorinta de inmultire si femeia isi vede puiul in uter, incepe etapa progesteronului care o calmeaza, o face sa fie asezata si dornica de cuibul ei in care sa isi creasca puiul, iar in aceasta etapa ea este mai atrasa de barbatii seriosi, asezati, responabili, care sunt un garant de stabilitate de cuib.

Prima parte a notiunii de maternitate este astfel realizata, femeia dezvolta in pantecul ei o noua viata si o naste la momentul potrivit.
Dupa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *