Dragnea: Ponta a cerut sa fie audiat ca martor in dosarul referendumului, solicitarea fiind respinsa

de Catalin Lupasteanu – Mediafax Publicat la: 09.09.2013 10:30 Ultima actualizare: 09.09.2013 10:31

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la intrarea in sediul DNA, ca pe parcursul anchetei din dosarul referendumului, Victor Ponta a facut o cerere sa fie audiat ca martor in acest caz, dar solicitarea a fost respinsa de procurorii anticoruptie.
Liviu Dragnea a venit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a continua studierea probelor din dosarul in care este acuzat de presupuse fapte de coruptie in legatura cu organizarea referendumului din 2012.

La intrarea in sediul institutiei, Dragnea a aratat ca doreste sa consulte “amanuntit probele din acest dosar, nu doar sa le rasfoiasca” si a precizat ca in curand va pleca intr-o deplasare de serviciu.
Dragnea a spus ca una dintre problemele gasite in dosar ar fi o solicitare a premierului Victor Ponta in care acesta arata ca vrea sa dea o declaratie de martor, insa cererea ar fi fost respinsa.
Presedintele executiv al PSD a inceput sa vina din 2 septembrie la DNA pentru a studia materialul de urmarire penala din dosarul privind organizarea referendumului.
In 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare in dosarul privind referendumul de demitere a sefului statului, fiind acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.
Dupa ce procurorii au anuntat ca il cerceteaza pe Dragnea, presedintele PSD, Victor Ponta, declara ca el si toti membrii BPN si CExN au semnat autodenunturi la DNA pentru ca au indemnat oamenii sa vina la vot la referendum.
Procurorii DNA anuntau ca au inceput urmarirea penala fata de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de presedinti si membri ai unor sectii din Teleorman, Vrancea si Gorj si 18 observatori din partea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *