DROB DE MIEL: Cea mai delicioasa RETETA DE DROB, pe care o poate face si un amator in bucatarie

Retetele de drob de miel?sunt numeroase, difera de la o zona la alta si chiar de la o familie la alta, dar trebuie tinut cont de cateva reguli si secrete, indiferent ce fel de drob doriti sa faceti.
Drobul poate fi facut doar din miel pentru un gust intens sau se poate adauga si carne de porc pentru a diminua puterea carnii de oaie. In primul caz se folosesc organele de la un miel intreg, ficatul, splina, rinichii, inima si plamanii. Daca, dimpotriva vreti un drob mai light, puteti injumatatii cantitatea de organe de la miel si completati cealalta jumatate cu pulpa de porc.?
Drobul de pui. Foarte multa lume nu suporta gustul carnii de miel, dar isi doreste sa aiba drob pe masa de Paste asa ca folosesc organe de pui. Unii fac greseala sa foloseasca doar ficatei de pui, ceea ce amaraste foarte tare drobul. Secretul este acela de a adauga si piept de pui.?
Pentru a scapa de mirosul si gustul puternic de miel din drob, este recomandat ca organele sa fie tinute timp de 15 minute in apa cu otet, acest mic truc va ajuta foarte mult?
Ganditi-va bine cum va place sa mancati drobul atunci cand cautati retete pentru prima data. Daca vreti sa simtiti bucatile de carne atunci cand mancati, este recomandat sa taiati organele din cutit, dupa ce le fierbeti. Daca, din potriva, vreti ca drobul sa fie omogen atunci puteti folosi un blender pe viteza mica pentru a le toca. Aveti insa mare grija sa nu le tocati prea marunt, pentru ca riscati sa faceti pate in loc de drob.?
Un alt secret il reprezinta verdeturile care se pun in drob. Desi putina lume stie, mararul nu este foarte indicat pentru a fi folosit, mai ales daca faceti drob doar din organe. Oricum acestea au un gust putin amarui, iar mararul risca sa va strice de tot drobul. Daca va place foarte mult mararul, puteti folosi, dar in cantitati moderate.?
Printre verdeturile pe care le puneti in drob este recomandat sa folositi si leurda. Toate retetele pe care le gasiti vor presupune folosirea de usturoi, dar daca puneti o cantitate mai mica din acesta si adaugati si leurda, gustul va fi mult mai bun si veti adauga si o nota de verdeata in plus.?
Daca nu va place sa puneti prapur deasupra, din cauza grasimii, puteti obtine crusta aurie de deasupra cu oua. Bateti mediu doua oua, nu este nevoie sa le faceti spuma, si le adaugati in strat gros deasupra drobului dumneavoastra. Atunci cand se coace va obtine o crusta frumoasa, aurie, deasupra.?
DROBUL DE MIEL: Cum se prepara corect drobul de miel
Intestinele de miel?se spala foarte bine in mai multe ape si se freaca cu sare grunjoasa, astfel: se freaca cu sare, se clatesc cu apa calda, iar se freaca cu sare, apoi se clatesc, si tot asa, de 3-4 ori. Apoi, cu ajutorul?unui bat rotund din lemn se intorc intestinele pe dos si se repeta tot procesul cu sarea grunjoasa si apa. Se aduna toate intestinele intr-un manunchi sau doua si se innoada la mijloc, apoi se pun la fiert intr-o cratita cu apa, pana cand se inmoaie.Maruntaiele de miel?se spala bine si se pun si ele la fiert intr-o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Se spumeaza din cand in cand si se lasa sa fiarba pana cand s-au inmuiat.
DROB DE MIEL; Cinci retete pentru a prepara un drob pe gustul tau
Drob de miel traditional
INGREDIENTE PENTRU UN?DROB DE MIEL:Maruntaiele de la un miel (inima, rinichi, ficat, plamani, splina), 5 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi deusturoi verde, 2 legaturi de patrunjel, 2 legaturi de marar, 1 legatura de leurda, 1 legatura de loboda, 8 oua,sare, piper, 1 lingura de ulei de masline, faina – 1 praf, prapurul de la miel, condimente diferite (1 foaie dedafin, boabe de piper, 1 crenguta de cimbru), 1 morcov, 1 pastarnac.MOD DE PREPARARE:Spalati bine maruntaiele de miel si le puneti la fiert intr-o cratita cu apa, o lingurita de sare, boabe de piper, foaia de dafin si radacinoasele, taiate rondele mari. Spumati din cand in cand si lasati sa fiarba pana cand s-au inmuiat. Intre timp, curatati ceapa si usturoiul si le taiati mai mare.Dupa ce au fiert, scoateti organele din apa si le lasati sa se raceasca. Apoi le taiati cuburi si le puneti intr-un castron incapator. Atentie, pentru un gust suav, organele pentru drob nu se vor prelucra cu masina de tocat carne. Adaugati ceapa si usturoiul, verdeata si ouale batute. Amestecati bine, condimentati si continuati omogenizarea. Turnati compozitia rezultata in forma dorita, tapetata cu ulei de masline si faina, dar si cu prapur de miel. Atentie la marginile prapurului, ele trebuie sa ramana in afara, pana in momentul inchiderii drobului, avand grija sa nu se rupa. Acoperiti drobul cu prapurul ramas pe margine. Inainte de a inchide drobul, puteti dispune la suprafata rondele din morcovul fiert si frunze de patrunjel, pentru un aspect mai placut.Introduceti tava astfel pregatita in cuptorul incins la 170?C si lasati pana cand prapurul se rumeneste la suprafata.
Drob de miel si pasare
INGREDIENTE PENTRU UN DROB:Organele de la 1 miel (ficatul, splina, rinichii, inima, plamanii), 500 g ficat de pui, 1 lob piept de pui,1 legatura de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, 1 legaturade stevie, 1 legatura de loboda, 3 oua crude, 2 linguri de ulei, putin prapur de porc – partea subtire, 2 linguride faina, 1 lingura de unt, pesmet, sare si piper, 3 oua fierte tari.Mod de preparare:Spalati bine organele interne si lasati-le 15 minute in apa cu otet (trei parti apa si o parte otet) cat sa le acopere, pentru a scoate mirosul pregnant de miel. Fierbeti organele de miel, ficatul si pieptul de pui, timp de 30 de minute, apoi le raciti si le taiati cuburi.Intre timp, pregatiti verdeata, taindu-pe toate, nu foarte marunt! Peste toate acestea adaugati carnea si organele, ouale crude, faina, sare si piper dupa gust si amestecati.Pregatiti forma: ungeti tava cu unt si presarati pesmet. In mod traditional drobul de miel se coace in prapur de miel.In acest caz, folositi prapurul de porc, spalat bine. Astfel pregatit, il puneti in tava, lasand marginile in afara. Adaugati o parte din compozitia de drob de miel, ouale fierte tari, intregi sau jumatati, apoi acoperiti cu restul de compozitie si prapurul. Introduceti tava in cuptor pana cand drobul de miel prinde o crusta aurie (aproximativ 40 de minute).
Drob de miel in foietaj
INGREDIENTE PENTRU UN DROB:1 pachet de aluat de foietaj, organele de la 1 miel, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 gogosar murat, 2 oua fierte, 4 ouacrude, 2 legaturi de ceapa verde, patrunjel verde, marar, loboda, untisor, sare, piper.Mod de preparare:Puneti organele de miel la fiert, alaturi de radacinoase si adaugati in apa rece putina sare si cateva boabe de piper.
?
Tineti-le pe foc timp de 30 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *