Dumitru Dragomir si Mircea Sandu risca 14 ani de inchisoare. “Sa-mi ia viata, bani mai am putini”

Miercuri, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au judecat ultimul termen in dosarul privind excluderea clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern, in care sunt judecati fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) Mircea Sandu si fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir.
Procurorii DNA au cerut magistratilor pedepse orientate spre maxim atat pentru Dumitru Dragomir, cat si pentru Mircea Sandu.
Dumitru Dragomir le-a spus magistratilor ca Adrian Mititelu a fost victima propriului jurist si ca se bazeaza pe declaratiile acestuia. De asemenea, fostul presedinte al LFP a sustinut ca este “total nevinovat”, ca nu are “nicio tangenta” cu acest proces si ca de 15 ani el nu doarme noaptea si a “albit total”.
“Mi-a explicat juristul cum ca Mititelu a semnat o conventie intre club si LPF prin care se angaja sa respecte regulamentele. Toata lumea face trimitere la jucatorii pierduti de Craiova. Contractul dintre jucator si club e tabu. Daca erau platiti, ei nu cereau sa fie liberi de contract. Ei nu au inregistrat contractele in contabilitate ca sa nu plateasca taxe. A fost sfatuit prost. I-am dat doua saptamani sa-si retraga plangerile. Ce clementa mai mare vreti? Acum mi-am dat seama ca Mititelu a fost impins de juristi. Daca in tara asta nu se respecta legea, statutele si regulamentele, va fi haos. Am gura mare, dar nu am incalcat niciun paragraf de lege.De sapte ani nu vorbesc cu Piturca. Eu am tinut doi ani U Craiova pe banii mei. Toata lumea te acuza de fel de fel de tampenii si spun ca am zis nu stiu ce la televizor. La cate am spus eu la televizor (…) Nu am dormit noaptea in ultimii 15 ani. Am albit total”, le-a spus Dragomir magistratilor Curtii de Apel Bucuresti.
Dragomir a mai spus, la iesirea din sala de judecata, ca toata viata s-a temut sa nu ii ia cineva libertatea: “Mititelu a avut o atitudine corecta azi in sala de judecata. El si-a dat seama ca este impins de juristi la greseli. A fost sfatuit gresit. Eu iert de toata lumea, ca nu sunt dusmanos. Toata viata mea mi-a fost frica sa nu cumva sa imi ia cineva libertatea, pentru ca am fost corect si cinstit”.
La randul lui, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal Mircea Sandu le-a spus magistratilor ca nu a “apelat la niciun leu din bugetul tarii” si ca i se pare de neinteles ceea ce i se intampla.
“Am fost crescut intr-o familie modesta, dar cu respect. Am terminat toate treptele scolarizarii la zi, am fost fotbalist de liga de la 17 ani si jumatate, am jucat peste 400 de meciuri de prima liga si am marcat peste 200 de goluri. Am invatat sa citesc si sa scriu regulamente. Incepand cu 2007 am fost membru in Comitetul Executiv al UEFA. Am reusit pe.proiectele intocmite sa aducem peste 10 milioane de euro bani pentru investitii. Nu am apelat la niciun leu de la bugetul statului. Fata de ceea ce am facut pentru aceasta tara, mi se pare de neinteles ceea ce mi se intampla. Nu am comis nicio ilegalitate. Sunt nevinovat cum sunt toti ceilalti care au votat pentru excluderea clubului. N am incalcat nicio lege, nu am avut in intentie sa facem rau cuiva”, le-a spus Mircea Sandu magistratilor.
De asemenea, mandatarul LPF s-a adresat si el instantei, spunandu-le magistratilor ca prin decizia lor, prin nivelul despagubirilor cerute, ar putea distruge fotbalul din Romania.
“Imaginati-va ca hotararea dumneavoastra, prin nivelul despagubirilor cerute, inseamna distrugerea incepand de azi a fotbalului romanesc, a sportului cu cel mai mare impact …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *