Dupa 100 de ani de la naufragiu, Titanicul este scos la licitatie pe bucati

Peste 5.500 de obiecte recuperate de pe epava Titanic vor fi scoase la licitatie pe 15 aprilie 2012, la New York, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la naufragiul celebrului pachebot, informeaza AFP. Doritorii vor putea cumpara obiecte de uz ca portelanuri, dar si bucati din corpul vaporului, recuperate din ocean.

RMS Titanic, filiala societatii organizatoare a expozitiilor Premier Exhibitions si singura detinatoare a drepturilor asupra acestor obiecte, a anuntat ca a cerut casei de licitatii Guernsey”s din New York sa organizeze acest eveniment.
Valoarea totala a obiectelor scoase la licitatie este de 189 de milioane de dolari, iar organizatorii licitatiei? spera sa gaseasca un singur cumparator, care sa se si ocupe de conservarea colectiei si a sitului naufragiului. Obiectele au fost recuperate de pe epava Titanic in 2007.
Transatlanticul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, la doua ore si jumatate dupa ce s-a ciocnit de un aisberg, in timpul primei sale curse peste Atlantic. Peste 1.500 de persoane au murit in acest naufragiu.RMS Titanic (Royal Mail Steamer – vas postal regal) a fost al doilea din trioul de “supernave” format alaturi de RMS Olympic si HMHS Britannic, concepute pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *