Dupa ce a facut un selfie cu refugiatii din Gara Keleti, Dragnea a ajuns la urmatoarea concluzie: “Parca nu as vrea sa vad mii de imigranti pe strazile din Bucuresti”

de Cristian ANDREI Publicat la: 07.09.2015 13:35 Ultima actualizare: 07.09.2015 14:12

Ajuns la Budapesta pentru meciul Romania-Ungaria, seful interimar al PSD, Liviu Dragnea, a trecut pe langa gara Keleti ca sa vada refugiatii si a ajuns la o singura concluzie. “Am vazut cum s-au organizat sa plece in mars. Parca nu as vrea sa vad mii de imigranti pe strazile din Bucuresti”, a fost concluzia lui Dragnea, care isi postase pe Facebook o fotografie din fata garii Keleti, avandu-i pe fundal pe mai multi refugiati. Victor Ponta a anuntat la finalul sedintei PSD o cota de maxim 1.500 de imigranti ce pot fi primiti in Romania, dar cifra avansata nu a fost discutata si in interiorul partidului, pesedistii fiind luati prin surprindere de afirmatiile facute de premier pe scarile sediului central din Kiseleff.

Ruptura de comunicare intre premierul Ponta si noul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, pe tema imigrantilor a fost confirmata pentru gandul de mai multi vicepresedinti social-democrati. Desi in sedinta conducerii PSD, premierul Ponta nu a avansat nicio cota de imigranti pentru Romania, la iesirea din sediul PSD a vorbit de o cota maxima de 1.500 de imigranti. Anuntul i-a luat prin surprindere pe liderii social-democrati, care asteptau o analiza de la principalele institutii din domeniu.”Fenomenul migratiei care devine din ce in ce mai acut, care se discuta din ce in ce mai mult. Eu am fost vineri in gara Keleti in Budapesta, intamplator, chiar cand eram acolo, am vazut cum cateva mii de oameni s-au organizat in cateva minute. Si parca nu as vrea sa vad mii de imigranti pe strazile Bucurestiului”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a adaugat ca este “foarte preocupat si ingrijorat” si ca e normal sa ceara tuturor institutiilor ca rapid sa existe o analiza asupra capacitatii de a primi sau nu imigranti.
Saptamana trecuta, ajuns la Budapesta pentru meciul Romania-Ungaria, seful interimar al PSD, Liviu Dragnea, a trecut pe langa gara Keleti ca sa vada refugiatii.?
“Eu cred ca trebuie sa ne gandim serios ca tara ce capacitate avem, sa avem puterea de negociere sa obtinem autoritatea asupra tranzitului. Nu e simplu sa campezi refugiati fara sa te gandesti serios daca din punctul de vedere al asistentei medicale suntem pregatiti, daca ii putem caza si in conditii de iarna, sa asiguram hrana in conditii decente. Cred ca trebuie sa militam ca tara pentru adoptarea unor cote voluntare, daca mergem si acceptam cote impuse, cu un numar peste capacitatea noastra de a procesa, vom avea probleme toti”, a fost pozitia lui Dragnea la finalul sedintei conducerii PSD.?
Potrivit acestuia, nu se poate face o comparatie intre situatia refugiatilor si cea a romanilor care au plecat peste granite in cautarea unui loc de munca.?

Sursa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *