Dusa anunta ca Ministerul Apararii va da bani pentru premierea medaliatilor CSA Steaua de la Jocurile Europene. Cati bani sunt disponibili

de Marius Tone – Mediafax Publicat la: 01.07.2015 17:14 Ultima actualizare: 01.07.2015 17:15

Ministrul Apararii Mircea Dusa a anuntat, miercuri, ca gruparea CSA Steaua ii va premia pe sportivii militari, care au castigat medalii la Jocurile Europene de la Baku recent incheiate, cu 50 la suta din suma acordata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Conform legii, medaliatii de la Jocurile Europene sunt premiati de COSR dupa cum urmeaza: medalia de aur – 15.000 de lei, medalia de argint – 9.000 de lei, medalia de bronz – 6.000 de lei. De asemenea, legislatia in vigoare permite dublarea sumelor acordate medaliatilor.
“Imediat ce premierea va fi facuta de COSR vom face si premierea din partea CSA Steaua si a Armatei Romane. Noi alocam, conform legii, 50 la suta din suma acordata de COSR. Am discutat cu doamna ministru Gabriela Szabo si mi-a spus ca reprezentantii COSR vor face repede acest lucru si sigur ca in urmatoarea zi sportivii vor primi si premiile in bani din partea Ministerului Apararii si Clubului Steaua”, a declarat Mircea Dusa, care i-a primit, miercuri, la sediul MApN, pe cei sapte sportivi legitimati la CSA Steaua care au castigat medalii la Baku.

Ministrul le-a inmanat cate o placheta sportivilor si a anuntat ca pentru moment nu va face avansari in grad. “Avansarile in grad s-au facut destul de recent si nu putem in fiecare zi avansari in grad. Domna maior Ana Maria Branza a fost avansata in urma cu ceva timp, colegele dansei la fel. Atunci cand este parcurs intervalul pentru avansari in grad prevazut in lege atunci vom face. Am facut si avansari in grad si la exceptional”, a adaugat ministrul.
Acesta s-a aratat multumit de faptul ca din cele 12 medalii ale delegatiei Romaniei de la Baku sapte au fost castigate de sportivii CSA Steaua. “Poate asa a vrut Dumnezeu, nu a fost o coincidenta, dar pe 26 iunie, atunci cand noi am sarbatorit Ziua Drapelului, doamna maior Ana Maria Branza impreuna cu colegele dansei ridicau la Baku steagul Romaniei pe cel mai inalt catarg. Am vrut sa ii felicit pe sportivii militari pentru rezultatele deosebite. Au facut parte din delegatia Romaniei 28 de sportivi de la Steaua, iar din cele 12 medalii castigate sapte au fost castigate de sportivii militari”, a mentionat Mircea Dusa.
Prezent la festivitate, presedintele CSA Steaua, George Boroi, a declarat ca performantele de la Baku sunt imbucuratoare in perspectiva Jocurilor Olimpice de vara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *