Dusa catre jurnalisti: Comentariile cu OZN-uri nu-si au locul.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, joi, la Brasov, cand a fost intrebat despre survolarile neautorizate ale spatiului aerian al Romaniei, ca jurnalistii ar trebui sa studieze legea si sa nu mai vorbeasca “prostii”, despre “OZN-uri si alte chetiunii care nu-si au locul”, relateaza Mediafax.
Intrebat de jurnalisti despre survolarile neautorizate ale spatiului aerian romanesc, ministrul s-a aratat deranjat de intrebare. “Aveti dumneavoastra o problema?”, a intrebat-o ministrul pe jurnalista care i-a adresat intrebarea, apoi le-a recomandat ziaristilor sa citeasca Legea 256/2001, ca sa nu mai vorbeasca “prostii”.
“Daca va intoarceti la lege si o studiati, ca sa nu mai vorbiti prostii, o sa vedeti ca este o anumita procedura de identificare a navelor. In momentul in care o nava se apropie de spatiul aerian al NATO sau al UE, este contactata prin sisteme radio, daca nu se raspunde, automat se ridica avioanele de vanatoare care au misiunea de a identifica nava, de a o sprijini daca are o defectiune si este atentionata si se insoteste pana iese din spatiul nostru aerian”, a spus ministrul.
El a a facut referire la Legea 256/2001 in legatura cu modul de actiune impotriva aeronavelor care nu se identifica sau care nu au autorizatie de survolare a spatiului aerian al Romaniei.
Citeste si Dusa: “Spatiul aerian al tarii, fortat de aparate de zbor NEIDENTIFICATE”
“Trebuie sa mai fac cateva precizari. In primul rand, Romania este stat al UE si granita Romaniei este granita a NATO si a UE si noi avem datoria sa aparam aceste granite, sa supraveghem granitele atat aerian, terestru, cat si maritim. Trebuie sa mai stiti ca este un sistem integrat de supraveghere aerian, la nivelul UE si NATO. La nivelul UE, organismul care gestioneaza acest domeniu este Eurocontrolul, iar la nivel NATO institutia care coordoneaza se afla in Spania. Orice informatie legata de survol spre spatiul aerian se duce automat catre cele doua organisme si de acolo se da comanda de interventie”, a mai spus Dusa.
Citeste si Ce spune …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *