Ecaterina Andronescu candideaza la functia de presedinte executiv al PSD. Codrin Stefanescu vrea sa fie secretar general al partidului

UPDATE: Ecaterina Andronescu vrea sa fie presedinte executiv al PSD.?Fostul ministru al Educatiei si-a depus joi candidatura pentru functia de presedinte executiv al PSD, functie detinuta in prezent de Niculae Badalau, declarand insa ca nu era nevoie de alegeri in partid, iar daca acestea au loc trebuiau supuse la vot toate functiile.?
“Pentru presedinte executiv, am depus-o in ideea nu ca alerg dupa functii, niciodata nu am facut asta, dar cred ca trebuie mentinuta competitia in partid si reprezentantii la congres decid prin votul lor. (…) Asa cum s-au desfasurat toate congresele pana acum, de fiecare data, toate functiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru ca altfel noi ne aflam in interiorul unui mandate, in care toata lumea care a trecut prin votul congresului a obtinut un mandate de patru ani. Suntem inca la jumatatea mandatului”, a declarat Ecaterina Andronescu, intrebata fiind daca era nevoie de un vot pentru toate functiile din cadrul PSD.
Mai mult, Ecaterina Andronescu spune ca nu era nevoie de alegeri.
a”Cred ca la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia sa facem alegeri, trebuia sa venim cu un document- proiect de tara- in care sa spunem cum gandim si cum vedem noi cresterea economica a Romaniei, cum vedem dezvoltarea educatiei, pe urmatorii 15-20 de ani. Cred ca in acest moment toata lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de tara si mai putin pe candidaturi. Candidaturile tin de viata interna a PSD”.

Mai mult, Ecaterina Andronescu spune ca nu era nevoie de alegeri.
a”Cred ca la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia sa facem alegeri, trebuia sa venim cu un document- proiect de tara- in care sa spunem cum gandim si cum vedem noi cresterea economica a Romaniei, cum vedem dezvoltarea educatiei, pe urmatorii 15-20 de ani. Cred ca in acest moment toata lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de tara si mai putin pe candidaturi. Candidaturile tin de viata interna a PSD”.?
Intrebata cum comenteaza decizia Biroului Permanent PSD Bucuresti-Ilfov de a o sustine pe Viorica Dancila pentru aceeasi functie, de presedinte executiv, Andronescu a spus: “orice om are dreptul sa isi poata depune candidatura”, completand ca nu a discutat cu Liviu Dragnea despre decizia sa de a candida.?
?
Codrin Stefanescu: Imi depun candidatura pentru secretar general
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, joi, inainte de a intra in sediul central al partidului, ca a venit pentru a-si depune candidatura pentru functia de secretar general al partidului, dar afirma ca nu stie daca va fi lasat sa intre in sala la Congresul de sambata.
“Am venit sa imi depun candidatura pentru secretar general, in conditiile in care nu stiu daca pot intra in sala. Astazi de dimineata, colegii din PSD Sector 1, Biroul permanent, vazand in presa ce se intampla cu aceste situatii complicate si aberante, s-au autosesizat si au cerut un Birou permanent, l-au chemat si pe domnul Tudorache – presedintele de sector – m-au invitat, si unul dintre delegati si-a retras delegatia special pentru a putea intra eu in Congres. Vor trimite aceasta notificare acum la partid, daca va fi aprobata, s-ar putea sa nu fie. Daca ma intrebati daca voi vorbi la Congres, cand eu nu o sa pot sa intru in Congres, nu mai zic sa imi depun candidatura”, a afirmat Codrin Stefanescu.
“Eu regret ca nu pot candida Serban Nicolae, Liviu Plesoianu, Eugen Teodorovici, Adrian Dobre si multi altii. Regret faptul ca prietena mea si colega mea, Olguta Vasilescu, plimbata, tarata cu catuse la maini prin fata DNA, nu poate candida ca vicepresedinte al intregului partid (…)”, a mai spus acesta.
?
La Congresul Extraordinar al PSD vor avea loc alegeri pentru 16 posturi de vicepresedinti – opt pentru femei, opt pentru barbati – pentru functia de secretar general al partidului, detinuta in prezent de Marian Neacsu, si functia de presedinte executiv, detinuta acum de Niculae Badalau.

Pentru functia de presedinte executiv, un anunt ferm este cel al organizatiei regionale Bucuresti – Ilfov, referitor la sustinerea Vioricai Dancila, in pofida faptului ca aceasta declara in urma cu aproximativ doua saptamani ca nu va candida la o functie la Congres, argumentul sau fiind acela ca functia de prim-ministru ii ocupa foarte mult timp si trebuie sa se implice foarte mult, iar o functie in partid ar presupune sa faca si acolo munca in plus. Cu toate acestea, sprijinul exprimat de catre Gabriela Firea, care a descris-o drept o persoana cu reale calitati de lider, diplomata si empatica, s-ar putea sa o determine sa isi asume o candidatura.
Pentru postul de presedinte executiv si-a inregistrat candidatura si Nicolae Banicioiu, desi acesta nu a respectat conditia impusa de partid, de a avea semnatura organizatiei din care face parte pentru a putea candida, insa el a declarat ca isi va completa dosarul joi.
Nici in cazul actualului detinator al postului, Nicolae Badalau, nu este sigur ce se va intampla, desi acesta a spus ca cea mai importanta functie in PSD este aceea de membru, iar faptul ca judetul sau a obtinut cele mai bune rezultate la alegeri pe tara il face sa se gandeasca daca mai vrea o functie de conducere in PSD.
Pentru aceeasi functie a fost vehiculat si numele actualului secretar general al partidului Marian Neacsu, insa acesta nu s-a aratat interesat de post, iar miercuri seara PSD Bucuresti – Ilfov a anuntat ca il sustine pentru a-si pastra functia detinuta in prezent.
?
Un caz special este cel al deputatului PSD Catalin Radulescu, care a anuntat miercuri ca a depus o contestatie privind hotararea Comitetului Executiv National (CExN) prin care s-a hotarat ca din fiecare judet sa candideze doar o persoana pentru functii de conducere, anuntand ca, daca in cadrul Congresului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *