Editorii europeni si-au dat intalnire la Bucuresti:De la literatura gay pentru adolescenti la ebooks

Reuniunea de toamna a FEE este pentru prima oara gazduita de FER (Federatia Editurilor din Romania, care include AER si UER), iar la intalniri vor participa copresedintii asociatiei autohtone, Grigore Arsene si Mario Demezzo. FER faca parte din FEE din 2010.?
Pe agenda dezbaterilor care vor avea loc la Hotel Intercontinental se vor afla subiecte precum: situatia TVA-ului, inclusiv referitor la ebooks, resursele educationale accesibile, chestiunea copyright-ului, problema cenzurii private – vezi cazul literaturii germane gay pentru adolescenti – si cum ar putea editorii sao combata, precum si Premiul european pentru literatura. Totodata, vor fi discutate programul cultural “Europa creativa”, luarea in considerare a cartilor pentru copii drept jucarii, ceea ce le creaza dificultati editorilor, si pregatirile puse la punct de FEE pentru Targul de carte de la Frankfurt.
Olivotto Alexandra: Infiintata in 1967, FEE reuneste actualmente reprezentantii a 28 de asociatii nationale ale editorilor din UE si din zona economica europeana. Organizatia independenta reprezinta vocea majoritatii editorilor europeni, in contextul in care industria de carte este cea dintai culturala de pe vechiul continent, cu un venit anual de aproximativ 23,5 de miliarde de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *