Edward Snowden spune ca nu se simte in siguranta in Rusia

“In privinta viitorului meu in Rusia, nu pot spune ca sunt in siguranta. Dar oare conteaza? Daca as fi dorit sa traiesc in siguranta, as fi stat astazi in Hawaii, as fi castigat o multime de bani si v-as fi spionat pe toti fara deosebire”, a afirmat Snowden in cadrul unei videoconferinte Rusia-Austria, organizata joi de Universitatea de management din Innsbruck (sud-vestul Austriei).
In aceeasi videoconferinta, Snowden a spus ca gestioneaza o fundatie americana pentru libertatea presei si lucreaza la crearea de noi instrumente destinate protejarii jurnalistilor, inclusiv pentru “protejarea surselor de informatii”.
Fostul angajat NSA a mai spus ca nu lucreaza pentru autoritatile din Federatia Rusa si ca nu este deloc legat de acestea. “In realitate, nu am niciun fel de legaturi cu guvernul rus”, a afirmat el, adaugand ca a criticat atat executivul de la Moscova, cat si pe presedintele rus (Vladimir Putin) si modul in care decurg alegerile in Rusia si ca va continua sa o faca, potrivit portalului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *