Egipt: 36 de prizonieri islamisti au murit in Egipt, in timp ce incercau sa evadeze.

Cel putin 36 de prizonieri islamisti au murit, duminica, in timp ce incercau sa evadeze, in timpul transferului de la o inchisoare? din afara orasului Cairo, informeaza BBC News.
Ministerul de Interne a dat informatii contradictorii. Initial, oficialii au spus ca oamenii au murit impuscati, dupa ce cativa detinuti au luat ostatic un ofiter de politie. El a fost eliberat, insa a fost grav ranit. Mai mult, un convoi care transporta 612 detinuti la Abu Zaabal in provincia Qalyubia a fost atacat de persoane inarmate.
Mai tarziu, Ministerul de Interne a dat o alta informatie potrivit careia prizonierii au murit in urma inhalarii de gaze lacrimogene, dupa ce au luat ostatic un ofiter de politie si au incercat sa evadeze.
CITITI SI: UE avertizeaza Egiptul: Relatiile cu aceasta tara vor fi reexaminate daca violentele nu inceteaza
Generalul Abdel Fattah al-Sissi, seful armatei, a afirmat ca nu va tolera astfel de tulburari. El a mai spus ca Egiptul nu va da niciun pas inapoi in fata “violentei” islamistilor, promitandu-le o riposta “dintre cele mai energice”, in fata a sute de ofiteri ai armatei si politiei si a revoltei declansate in tarile occidentale, unde unii vorbesc despre un “masacru”.
Alianta impotriva loviturii de stat, care organizeaza manifestatii, a denuntat un “asasinat” si a vorbit despre 52 de detinuti morti.Ambasadorii Uniunii Europene urmeaza sa se intalneasca pentru a discuta despre criza din Egipt.
Peste 1.000 de manifestanti si oficiali ai Fratilor Musulmani au fost arestati in ultimele cinci zile, potrivit Guvernului.
Tara este in continuare in stare de urgenta.?
Sunt restrictii de circulatie pe timpul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *