Electronic Arts a obtinut licenta pentru a lansa jocuri video inspirate din franciza …

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Compania americana Electronic Arts (EA) a incheiat un acord cu grupul Disney care ii ofera licenta exclusiva pentru a lansa o serie de jocuri video inspirate din franciza cinematografica „Razboiul stelelor”/ „Star Wars”, au anuntat, luni, cele doua companii, citate de AFP, potrivit Mediafax.
Conditiile financiare si durata exacta de valabilitate a acordului nu au fost divulgate, reprezentantii celor doua companii precizand doar faptul ca acel contract se va derula pe o perioada de mai multi ani.
Licenta exclusiva obtinuta de EA vizeaza lansarea unor produse care se adreseaza utilizatorilor avansati, care obisnuiesc sa ruleze astfel de jocuri pe computere si pe console de jocuri video.
In schimb, Disney isi va pastra drepturile asupra jocurilor care se adreseaza utilizatorilor ocazionali, pe telefoane inteligente, tablete si retele de socializare online.
Franciza „Razboiul stelelor” a intrat in proprietatea grupului Disney atunci cand acesta a cumparat, in toamna anului 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, LucasFilm, compania creatorului acestei francize, George Lucas.
Studiourile Disney au anuntat de atunci ca vor lansa trei filme noi din aceasta franciza de succes, ca si alte filme derivate, in care actorii principali vor fi anumite personaje din „Star Wars”.
Grupul Disney nu si-a ascuns intentia de a stimula totodata comercializarea de produse derivate inspirate din universul acestei francize.
Nascuta din imaginatia lui George Lucas, franciza „Razboiul stelelor” a marcat, in 1977, nasterea unui nou gen in cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, in care se va remarca si Steven Spielberg. Cei doi cineasti, care au facut parte din acelasi grup de tineri regizori cu referinte mai degraba televizuale decat cinematografice, urmau sa colaboreze, de altfel, apoi, la o alta saga de succes mondial, formata din cele …

spot_imgspot_img