Elena Basescu: Am discutat serios cu tata despre candidatura la PE, nu mi-a impus; prefer sa ajut PMP

de Dan Lungu Publicat la: 12.04.2014 23:06 Ultima actualizare: 12.04.2014 23:07

Elena Basescu a declarat, sambata seara, la Alba Iulia, ca a decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat in PE dupa o discutie “foarte serioasa” cu Traian Basescu, spunand insa ca tatal sau nu i-a impus nimic si ca a luat hotararea pentru ajuta PMP, din scorul caruia ar fi luat ca independent.

“Asa cum a spus si tatal meu, am avut o discutie foarte serioasa in care am luat in calcul absolut toate aspectele. Nu s-a pus niciodata problema sa ocup un loc eligibil pe lista Partidului Miscarea Populara. S-a pus in discutie candidatura ca si independent, insa niciodata cea de pe lista pentru ca, asa cum am facut-o si in 2009, asa cum vreau sa o fac si acum, nu vreau sa ma folosesc de un partid pentru a obtine o functie, o demnitate publica. Am spus intotdeauna ca nu ma ascund dupa liste si acum as fi vrut sa candidez independent, insa am vazut foarte multe sondaje care spuneau acelasi lucru – ca pot sa iau unu, doua, trei procente chiar din procentul Miscarii Populare si nu din alta parte”, a spus Elena Basescu intr-o conferinta de presa sustinuta la Alba Iulia, dupa lansarea candidatilor PMP la alegerile europarlamentare.

Ea a explicat ca in aceasta situatie a decis sa nu mai candideze la alegerile europarlamentare, preferand sa ajute Partidul Miscarea Populara, unde ar putea sa faca politica pe termen lung.
Elena Basescu a mai spus ca decizia de a nu mai candida i-a apartinut si ca Traian Basescu nu i-a impus acest lucru.
“Si atunci a fost decizia mea, tata nu mi-a impus absolut niciodata nimic, sa nu mai candidez. Prefer sa ajut aceasta constructie politica si sa am unde sa fac politica pe termen lung. Am demonstrat ca nu am intrat in politica pentru a obtine beneficii, am intrat din convingere, adica nu am tinut mortis sa am inca un mandat la Parlamentul European”, a mai spus Elena Basescu, citata de corespondentul MEDIAFAX.
Intrebata daca s-a sacrificat pentru partidul sustinut de tatal sau, Elena Basescu a raspuns ca nu s-a sacrificat si ca nu mai avea ca obiectiv sa obtina inca un mandat in Parlamentul European.
“Nu m-am sacrificat pentru ca nu era neaparat inca un obiectiv de a obtine inca un mandat la Parlamentul European(a??) Eu vreau sa fac politica. Ca fac politica in Parlamentul European, ca fac politica la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *