Emil Boc: Dispare sporul de antena si cel pentru cunoasterea limbilor straine

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Premierul a pus gand rau sporurilor de care beneficiaza anumiti bugetari. Emil Boc a anuntat ca dispar sporul de antena si cel acordat pentru cunoasterea limbilor straine. La fel si stimulentele acordate angajatilor statului, care, uneori ajung sa depaseasca de cateva ori salariul. Premierul a precizat insa ca nu se va atinge de sporul de noapte si cel de vechime, prevazute in Codul Muncii.

Premierul Emil Boc sustine ca eliminarea sporurilor si primelor se va face selectiv. „Atunci cand vorbim de eliminarea unor sporuri nu ne referim la acele sporuri care sunt consacrate expres de codul muncii… sporul de vechime si munca de noapte, care nu pot fi atinse”, a spus Emil Boc.

Reduceri vor putea fi facute in cazul sporurilor acordate persoanelor care lucreaza in domeniul atragerii de fonduri europene, in cazul stimulentelor acordate pentru cunoasterea unei limbi straine ori functie de conducere.

In cazul orelor suplimentare, premierul doreste ca acesatea sa nu mai fie platite ci recompensa sa se faca in zile libere.

Stimulentele financiare sunt o alta tinta a reducerilor de cheltuieli avute in vedere de guvernul Boc. „De cele mai multe ori aceste stimulente sunt de doua, trei sau patru ori din valoarea salariului de baza”, a spus premierul. Ministrul Administratiei si Internelor s-a aratat nemultumit atat de alocarile bugetare cat si de reducerea sporurilor.

„Sunt extrem de suparat din doua motive: ceea ce se doreste acum primele, sporurile si orele suplimentare sa fie diminuate ne dezavantajeaza foarte tare si nu ne da sperante sa asteptam rezultate de la lucratorii din MAI. In ceea ce priveste bugetele locale, vor avea de suferit pentru ca nu sunt fonduri suficiente”, a declarat Liviu Dragnea.

spot_imgspot_img