Emisar al SUA, in vizita in Romania: Oficialii sa dea exemplu privind respectarea statului de drept

Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia, s-a aflat, marti, la Bucuresti in cadrul unei vizite de rutina in regiune.?Oficialul american s-a intalnit cu membri ai Administratiei Prezidentiale, cu mai multi lideri politici si reprezentanti ai societatii civile pentru a discuta aspecte referitoare la relatiile bilaterale, relatiile economice, situatia din Ucraina, dar si despre statul de drept.
Intr-un interviu acordat MEDIAFAX, Hoyt Yee a declarat ca SUA si Romania au cazut de acord asupra importantei unor standarde inalte privind conduita oficialilor statului si a principiului ca nimeni nu este mai presus de lege.Intrebat daca a discutat cu oficialii romani despre legea care permite primarilor sa-si delege responsabilitatile, diplomatul a precizat ca nu a abordat legi individuale, dar a discutat despre importanta statului de drept.
“Nu am discutat despre legi individuale in timpul vizitei mele. Legislatia aflata in curs de adoptare nu a fost parte a discutiilor mele. In general am discutat despre importanta statului de drept si cred ca SUA si Romania au cazut de acord asupra importantei unor standarde inalte privind conduita oficialilor statului, a principiului ca nimeni nu este deasupra legii, ca legea se aplica tuturor in mod egal si ca este important pentru oficiali sa dea un exemplu pentru restul societatii”, a precizat Hoyt Yee.
“Fie aici, fie in SUA, diplomatii, oficialii trebuie sa arate calea, sa arate societatii ce inseamna sa respecti statul de drept, ce inseamna sa respecti independenta judiciara si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *